23948sdkhjf

Lej en medarbejder hos din konkurrent

Cadesign mind er gået online med et nyt forretningskoncept, hvor virksomheder kan leje medarbejdere hos hinanden. Kunderne har taget godt imod nyskabelsen.
Mange virksomheder har været nødt til at sige farvel til dygtige medarbejdere de senere år, og den fortsatte gældskrise gør det mere end svært at planlægge mere end nogle få måneder frem i tiden. Særligt i projektorienterede virksomheder er der et behov for at få løst en ressourcemæssig udfordring, og det er baggrunden for, at vikarbureauet Cadesign mind nu går i luften med et nyt og utraditionelt forretningskoncept.

Aarhus-virksomheden har siden 1994 beskæftiget sig med udlejning af tekniske vikarer til byggeriet og industrien, og for tre uger siden lancerede man Jobdeling.dk – en platform, hvor virksomheder anonymt kan lægge midlertidigt overskydende ressourcer op, som andre kan leje. Med andre ord: Arbejdsgivere tilbydes en løsning, der letter ressourceplanlægningen og er billigere end de traditionelle vikaraftaler, mens arbejdstagere bibeholder ansættelse og anciennitet.

- Det vi har set over de seneste år er virksomheder, der har været nødt til at opsige gode medarbejdere, fordi der ikke har været tilstrækkeligt med ordrer. Dermed har de mistet kompetencer og risikerer at styrke deres konkurrenter. Vi oplever, at der er et behov for at få løst en ressourcemæssig udfordring ,og vil gerne give virksomhederne et redskab, der kan lette planlægningen, forklarer indehaver Mads Beck om idéen, der blev født for 10 måneder siden.

- Vi har afholdt møder med 70 virksomheder, og stort set alle har været overordentligt positive over for idéen. Vi har set på, hvad folk i branchen gør i forvejen og taget det et skridt videre. På lokalt niveau arbejder man allerede sammen med andre virksomheder i nærområdet. Her vil vi sætte det i system, udvide netværket og gøre det landsdækkende, fortsætter han.

Virksomheder er parate til at tænke alternativt
Cadesign mind har allerede fået en del tilmeldinger, og virksomheden har en forventning om, at Jobdeling.dk i løbet af kort tid når op på omkring 150 brugere. Den positive respons ser Mads Beck som et fingerpeg om, at det er lykkedes at udvikle et værktøj, der kan være med til at løse nogle af de udfordringer, som erhvervsledere slås med i disse år.

- Det havde nok ikke haft den store gennemslagskraft for fem år siden. Men krisen har medført, at alle virksomheder er opmærksomme på at få ressourcerne til at gå op. De er blevet parate til at tænke alternativt. Vi håber at kunne arbejde hen imod en situation, hvor virksomheder – især de mindre – i højere grad tør fastansætte en medarbejder, fordi de har et værktøj som Jobdeling, siger han.

Et fantastisk alternativ til at være arbejdsløs
Med Jobdeling.dk satser Cadesign mind således på at introducere en ny form for medarbejder, der hverken er fast-, projekt- eller vikaransat. Umiddelbart kan det virke som en lidt usikker situation at stå i som arbejdstager, når man reelt ikke ved, om man arbejde hos konkurrenten i næste måned, men at være udlejet må alt andet lige være at foretrække frem for at stille sig op i køen af arbejdsløse, mener Mads Beck:

- At have en ansættelseskontrakt, med udsigt til at blive udlejet indimellem, er altså et fantastisk alternativ til ikke at have et arbejde. Det handler om at finde løsninger på nogle af de udfordringer, vi står over for som samfund. I vores vikarbureau har vi over 2.000 profiler inden for arkitekter, ingeniører, konstruktører, tekniske tegnere osv., der alle hungrer efter et arbejde, fastslår Mads Beck.

Han vedkender, at der er en vis risiko for, at medarbejderen bliver sat under et stort pres. Derfor sørger Cadesign mind også for at rådgive kunderne, og Mads Beck understreger, at medarbejderen altid er i sin gode ret til at sige nej tak. Desuden tror han, at flere og flere vil finde denne form for ansættelse både attraktiv og spændende:

- Hvis vi ser 25 år tilbage, havde folk typisk været ansat 15 eller 20 år samme sted. I dag ser du i lang højere grad, at folk skifter job. De vil gerne prøve noget nyt, og der er kommet større fokus på kvaliteten i arbejdslivet. I fremtiden vil vi se langt flere, der ’shopper’ rundt, forudser han og åbner døren på klem for, at andre brancher hen ad vejen også kan blive introduceret for Jobdeling:

- Hvis vi kan få det til at fungere i byggeriet og industrien vil det være oplagt at undersøge, om vi kan udbrede det til andre brancher, slutter Mads Beck.

FAKTA
Jobdeling.dk er en ydelse, hvor en virksomhed kan tilpasse sin produktionskapacitet ved at udleje medarbejdere, leje ledige medarbejdere fra andre virksomheder og oprette forespørgsler på konkrete profiler.

Konceptet er målrettet de virksomheder i byggeriet og industrien, som anvender tekniske medarbejdere; dvs. arkitekter, konstruktører, ingeniører, tekniske tegnere osv.

Konceptet tager afsæt i en i forvejen anvendt praksis, hvor fx tegnestuer har lånt medarbejdere af hinanden, når der ikke har været nok at lave. Med Jobdeling er intentionen at sætte denne praksis i system og skabe et bedre match mellem opgaver og kompetencer.

Udlejer får, mod et formidlingsgebyr, dækket lønomkostningerne uden at opsige medarbejderen.

Lejeren får mulighed for at tilknytte kompetencer, der matcher et konkret projekt, uden at bruge ressourcer på rekruttering.

Alle personoplysninger er anonymiserede overfor andre brugere af hensyn til persondataloven.

Det er virksomhedernes ansvar, at de juridiske forpligtelser mellem lejere, udlejere og medarbejdere er opfyldt. Jobdeling.dk stiller dog en standardkontrakt mellem lejer og udlejer til rådighed samt en klausul til medarbejdernes kontrakt. Cadesign mind understreger dog vigtigheden af, at medarbejderen accepterer, at vedkommende potentielt set kan blive udlejet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079