23948sdkhjf

Ministerbesøg hos Terma

Uddannelsesminister Morten Østergaard diskuterede blandt andet højteknologi og rumfarts-systemer, da han lagde vejen forbi Terma.
Fremtidige job, højteknologi og værdien af uddannelse i forhold til at bevare produktionsarbejdspladser i Danmark var nogle af emnerne, da Morten Østergaard besøgte Terma i Lystrup mandag.

Morten Østergaard er også minister for forskning og innovation og er dermed den minister, der har ansvaret for Danmarks deltagelse i det europæiske rumfartsprogram via ESA, og derfor var rumfarts-systemer også et naturligt samtaleemne under besøget.

- Samspillet mellem viden og teknologisk produktion på højeste niveau er og skal være en af Danmarks store styrker. Jeg har set adskillige eksempler på dette i dag. Regeringen går efter indsatser, der kan sikre, at uddannelsessystemet bliver stadig mere gearet til, at efterspørgslen efter veluddannet arbejdskraft vil stige i fremtiden, og som er vigtige for at fastholde produktion og produktionsjob i Danmark, sagde Morten Østergaard efter besøget.

Netop den højtuddannede arbejdskraft er også centralt for Terma for at fastholde virksomhedens position inden for forsvars-, sikkerheds- og rumfartsindustrien.

- Den globale konkurrence øges konstant, og for at kunne bevare produktion i Danmark skal vi være dygtigere, bedre uddannet og mere effektive end vores konkurrenter. Derfor er det vigtigt, at Danmark fortsætter med at prioritere et stærkt uddannelsessystem og dermed er i stand til at bevare de teknologiske job i landet, sagde Jens Maaløe, CEO hos Terma.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.207