23948sdkhjf

Studerende bag nyt B&O-patent

En gruppe ingeniørstuderende har udviklet en fjernbetjeningsmetode, der er så nyskabende, at B&O nu har søgt om patent på det.
Idéen opstod i forbindelse med en tre uger lang innovationslejr for ingeniørstuderende, som Aarhus Universitet afviklede i tæt samarbejde med B&O i juli måned i Struer.

- Det er en idé, som er enormt innovativ og i god tråd med vores produktportefølje, siger Søren Bech, forskningschef i B&O.

Patentidéen er baseret på allerede kendte teknologier, men de er sat sammen på en måde og tænkt ind i en sammenhæng, der vil komme til at give en brugeroplevelse, verden ikke har set før.

Hemmelig idé kan blive til virkelighed i fremtidens dagligstue
En af de ingeniørstuderende, som har været med til at udvikle patentkonceptet er Søren Jensen fra Aarhus Universitet.

- Vi har brugt meget tid på at forstå vores målgruppe og koble vores tekniske viden sammen med indsigt i mennesket og brugskonteksten. Og det var her, vi fik idéen, siger han.

B&O kan af kommercielle årsager endnu ikke udtale sig nærmere om produkttypen, men det er sandsynligt, at de studerendes idé vil få indflydelse på virksomhedens fremtidige sortiment.

Studerende giver boost til innovation
Det er sket én gang før, at B&O har taget patent på en idé fra studerende på den årlige innovationslejr. Og det er langt fra altid tung forskning og ny teknologi, der baner vej for de største innovationer eller nye patenter, understreger Søren Bech.

- De studerende er en vigtig inspirationskilde for os. De er ekstremt kreative og bidrager med nye måder at tænke på. Mange gange handler innovation om at tage kendte løsninger og give det et twist eller at spotte en ny brugssammenhæng, siger han.

Innovationslejren har blandt andet til formål at stimulere de studerendes evne til at opfinde nye produkter i samarbejde med industrien.

Som noget nyt opretter Aarhus Universitet i samarbejde med Aalborg Universitet, Struer Gymnasium og B&O i november en filial af innovationslejren for danske og kinesiske ingeniørstuderende i Shanghai. Her skal de arbejde om at skabe nye koncepter for forbrugerelektronik til den voksende middelklasse i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141