23948sdkhjf

Siemens vinder stor it-opgave hos Region Midtjylland

Siemens Healthcare skal koble sundhedsvæsenet i Region Midtjylland til det interregionale billedindeks med velafprøvet it-løsning.
Region Midtjylland og Siemens Healthcare har indgået en aftale om regionens tilkobling til det interregionale billedindeks. Den nye it-løsning vil øge effektiviteten i sundhedsvæsenet ved at gøre patientbilleder tilgængelige for alle behandlere gennem hele behandlingsforløbet på tværs af de mange forskellige systemer, der i dag anvendes på regionens hospitaler. Det interregionale billedindeks er et af de nationale projekter, som er aftalt mellem de danske regioner for at højne det danske sundhedsvæsens kvalitet og effektivitet.

Løsningen er allerede i brug i tilsvarende projekter flere steder i Europa, blandt andet i det norske og østrigske sundhedsvæsen, der har mange lighedspunkter med det danske. Fra disse projekter har Siemens erfaring med at designe, opsætte, implementere og drive storskala IHE XDS-platforme, hvor integration af radiologiske undersøgelser og andet billedmateriale indgår som en naturlig del.

- Vi er meget glade for, at Region Midtjylland har valgt at samarbejde med Siemens på dette projekt om tilkobling til det Interregionale Billedindeks, siger Bjarne Roed, divisionsdirektør i Siemens Healthcare.

- Valget af Siemens sikrer regionen en løsning, der opfylder internationale standarder, og som allerede kører med succes i flere andre lande. Løsningen indebærer ikke et stort udviklingsprojekt, men kan implementeres og tages i brug relativt hurtigt. Samtidig sikrer den en fleksibel integration i den danske sundheds-it-infrastruktur, så regionen kan udnytte nationale services og leve op til de nationale aftaler om informationsdeling. Endelig er løsningen fremtidssikret og giver mulighed for senere udbygning og standardiseret integration med de andre regioners løsninger, fortsætter han.

Projektet starter september 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094