23948sdkhjf

Nedskrivninger sender ChemoMetec i rødt

Medico-producenten tabte 11,8 mio. kr. på et udviklingsprojekt i 2011/2012.
ChemoMetec kunne ellers glæde sig over en pæn omsætningsfremgang på 5 procent til 39,2 mio. kr. i 2011/2012. Salget af ChemoMetecs produkter udvikler sig positivt i USA og forventes at fortsætte den positive udvikling, mens salget har været lavere end forventet på en række af de øvrige markeder.

På trods af omsætningsfremgangen kom virksomheden ud af regnskabsåret med et EBIT på -11,5 mio. kr. mod et plus på 0,8 mio. kr. året før. Det drastiske fald skyldes en ekstraordinær nedskrivning på et udviklingsprojekt inden for kompositanalyse på 11,8 mio. kr.

Til gengæld ser ChemoMetec’s ledelse med fortrøstning på 2012/2013. Her forventes en omsætning på ca. 40 mio. kr. og et EBIT på 0-2 mio. kr. Det er blandt andet nye produktlanceringer og oprustning i distributionsnettet, der skal sikre fremgangen.

- I foråret 2013 forventer vi at kunne lancere NC-250, og hermed kan vi tilbyde kunderne markedets mest komplette produktprogram af brugervenlige og præcise celletællingsprodukter. Med det brede produktprogram har vi et godt udgangspunkt for at fastholde og udbygge vores markedsandele. Vi har dog i det forløbne år måttet erkende, at der er behov for at indgå samarbejde med nye stærke og dedikerede distributører på flere af vores hovedmarkeder for at opnå den ønskede vækst i omsætningen, og det arbejder vi på i øjeblikket. Samtidig vil vi gerne øge bemandingen i USA, hvor vi ser attraktive markedsmuligheder for vores produkter, siger administrerende direktør Martin Glensbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094