23948sdkhjf

Vestas lancerer ny mølle

Vestas vil tirsdag på vindenergimessen i Husum i Tyskland præsentere sin nye V126-3.0 MW-vindmølle.
Vindmøllen er den seneste variant af 3 MW-platformen, hvorpå V112-3.0 MW-møllen er bygget. Vestas vil fortsætte med at optimere denne platform for at kunne tilbyde kunderne yderligere valgmuligheder.

Den nye V126-3.0 MW-mølle har en rotor-diameter på 126 meter og er målrettet lavvindsområder, og som noget nyt er den med structural shell-vingedesign. Det velkendte vingedesign halverer investeringen i nye produktionslinjer, forbedrer fleksibiliteten i produktionen og fastholder samtidig Vestas-møllernes driftsikkerhed og høje kvalitet.

V126-3.0 MW-møllen er hovedsagligt målrettet de europæiske markeder. Vestas lancerede den første vindmølle i sin nye 3 MW-platform, V112-3.0 MW-møllen, i august 2010. Møllen er blevet meget vel modtaget af markedet, hvilket siden lanceringen har resulteret i en indgang af faste og ubetingede ordrer på mere end 3 GW.

- Arealet, som rotoren på den nye V126-3.0 MW-vindmølle bestryger, er forøget med 27 procent, og møllen er specielt designet til at yde maksimal el-produktion i lavvinds områder. Der er især i Europa et meget stort behov for at øge rotorstørrelsen inden for lavvindmarkedet, og V126-3.0 MW-møllen giver de kunder, som ønsker at kombinere 3 MW-platformens velafprøvede teknologi og serviceringstilgængelighed med en større el-produktion i lavvindsområder en ny valgmulighed. Derudover vil structrural shell-vingedesignet halvere investeringerne i nye produktionslinjer, siger Anders Vedel, executive vice president, Turbines R&D.

Den første prototype af V126-3.0 MW-møllen forventes installeret i Østerild i Danmark i løbet af andet kvartal 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109