23948sdkhjf

Ingeniørstuderende vinder DI’s nye talentpris

Førstedagen af E-12 blev benyttet til at uddele Embedded Awards, der er prisen i Dansk Industris årlige talentkonkurrence for studerende inden for informations- og kommunikationsteknologi.
José Antonio Esparza modtog i går, tirsdag, en pris på 10.000 kr. for sit kandidatprojekt om indlejrede systemer, som i øvrigt også indbragte ham et 12-tal på Aarhus Universitet.

Prisen blev overrakt af adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, på åbningsdagen af E-12 i Odense Congress Center til José Antonio Esparza for at have udviklet en metode til at vurdere den mest optimale løsning for samspil mellem software og hardware i elektroniske produkter.

- Et system kan implementeres på mange forskellige måder i software og i hardware og opnå de samme egenskaber. Spørgsmålet er, hvordan man som ingeniør så tidligt som muligt kan komme tættere på den bedste og mest omkostningseffektive løsning, siger José Antonio Esparza.

Kan bruges mange steder
José Antonio Esparza har blandt andet arbejdet tæt sammen med Bang & Olufsen i processen, men metoden kan på sigt videreudvikles og blive et vigtigt beslutningsstøtteværktøj for en lang række virksomheder.

- Tag for eksempel en bil. Her bruger man elektronik til at kontrollere og styre de mekaniske systemer. Det kan være softwarebaseret, hvilket typisk er den billigste løsning. Eller det kan være hardwarebaseret, hvilket typisk er en dyrere løsning med en hurtigere reaktionstid. Her er det relevant med en analysemetode, der tidligt i udviklingsprocessen kan identificere den bedste systemarkitektur, siger José Antonio Esparza.

Danmark skal være i front
Ny viden skal give boost til branchens konkurrencekraft

Dommerne lagde i deres afgørelse vægt på kandidatprojektets originalitet og dets bidrag til udviklingen af mere intelligent elektronik.

- Danmark skal være i front med at udvikle indlejrede systemer, som er centrale i stort set alle de elektroniske apparater, vi omgiver os med. Vi har brug for stærke ingeniørkompetencer på området og ny viden. Det er en forudsætning for branchens globale konkurrencekraft, siger Tom Togsverd, direktør for DI ITEK og medlem af dommerpanelet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078