23948sdkhjf

Fyr op under kinesiske investeringer

Danmark bliver overset, når kinesiske investorer ser sig om i verden for at investere i virksomheder. Derfor bør politikerne herhjemme indføre reformer, der gør Danmark mere attraktivt at investere i, mener DI.
Danske politikere bør med reformer sikre bedre rammevilkår i dansk erhvervsliv, når det gælder skatteniveauet, arbejdstid, produktivitet og færre offentlige udgifter. Rammevilkår som skal gøre Danmark mere attraktivt at investere i.

For på trods af kraftigt stigende kinesiske investeringer i Europa er det en forsvindende lille andel, der går til Danmark, viser en ny analyse fra DI. Kina er en af verdens største investorer.

Vitalt i en krisetid
- Vi ønsker, at kinesiske virksomheder - ligesom virksomheder fra andre lande skal investere i Danmark. Både ved investeringer i nye projekter og ved opkøb af virksomheder. Det er vitalt for Danmark i en krisetid, forklarer DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad.

Han peger på, at ny udenlandsk kapital for tiden er særlig vigtig, da det er sværere for virksomheder at låne penge til finansiering. Samtidig skaber investeringer nye arbejdspladser eller fastholder eksisterende.

Skal følge dansk lovgivning
- Derfor skal politikerne arbejde på at gøre Danmark til et mere attraktivt land at investere i. Det kræver politikere, der tør tænke langsigtet og indføre reformer, der tiltrækker udenlandske virksomheder og skaber nye danske virksomheder, som udenlandske på sigt kan investere i, slår DI’s administrerende direktør fast.

Han gør det klart, at selvfølgelig skal kinesiske virksomheder følge dansk lovgivning, når det gælder arbejdsrettigheder og miljøkrav. Han finder det positivt, at statsministeren efter det kinesiske statsbesøg i juni tager på officielt besøg til Kina.

- Besøget har stor betydning for Danmark og danske virksomheder, da Kina kan blive et af vores vigtigste markeder, forudser DI’s administrerende direktør.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079