23948sdkhjf

Terma gennemfører succesfuldt teknologiskifte

De seneste ti år har danske eksperter i Terma arbejdet på at skifte radiorør ud med halvledermateriale. Og teknologiskiftet åbner helt nye muligheder for radarproducenten.
Terma har løbende udviklet og forbedret den rør-baserede magnetron-teknologi, men stoppede dette arbejde for omkring ti år siden.

Den danske radarproducent har siden investeret omkring 250.000 ingeniørtimer på et teknologiskifte og er i dag kommet succesfuldt ud på den anden side. Det fortæller produktdirektør i Terma Radar Systems Jens Christian Pedersen til Elektronikbranchen.dk.

- Vi er kommet gennem et meget farligt teknologispring, som kommer til at åbne nogle helt nye muligheder for os, uddyber afdelingschef i Terma, Thomas Blom til online-mediet.

Lufthavne er blandt de områder, der for alvor har taget Termas radarteknologi til sig, og det er også lykkedes Terma at løse udfordringen med havmøller.

Radarer til miljøområdet
Den nye digitale radar eller "solid state radar", som Terma kalder det, åbner også helt nye døre for Terma. Man forventer at kunne lave en radarløsning inden for miljøområdet, som kan afsløre oliespild på havoverfladen. Termas radarteknologi kan desuden anvendes til tælling og identifikation af fugle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079