23948sdkhjf

Stålsat Grundfos fortsætter væksten

Med en stigning i omsætningen på 6 procent fortsætter Grundfos væksten. Men der er betydelige udfordringer i verdensøkonomien, og koncernchef Carsten Bjerg ser med en vis forsigtighed på fremtiden.
Omsætningen i Grundfos-koncernen blev i første halvår 2012 på 10,7 mia. kr. mod 10,1 mia. kr. i samme periode sidste år. Halvårets resultat før skat lyder på 779 mio. kr. – en anelse under niveauet for de første seks måneder af 2011, men tilfredsstillende set i lyset af de globale tendenser, forklarer Carsten Bjerg, koncernchef i Grundfos.

- Som forventet vokser salget ikke længere helt så kraftigt som tidligere. Udviklingen har været præget af vanskelige forhold på flere markeder. Ikke alene er væksten negativ i store dele af Sydeuropa, men også traditionelt stærke markeder i det øvrige Europa er mærket af økonomisk afmatning. På positiv-siden ser vi markant forbedrede resultater i store markeder som Rusland og USA, ligesom markeder i Asien og Mellemøsten også har bidraget pænt til den samlede vækst, siger han.

Budgetterer forsigtigt
Koncernens produktionsomkostninger er steget fra 6,1 mia. kr. til 6,5 mia. kr., mens øvrige omkostninger er steget fra 3,1 mia. kr. til 3,4 mia. kr.

- En væsentlig del af stigningen i de øvrige omkostninger skyldes planlagte strategiske initiativer inden for især forskning og udvikling samt på salgssiden, hvor Grundfos fortsætter ekspansionen, lyder det fra Carsten Bjerg.

Resultat før skat på 779 mio. kr., svarende til 7,3 procent af omsætningen, ligger en anelse under niveauet for samme periode sidste år, hvor resultatet før skat var på 783 mio. kr. – eller 7,8 procent af omsætningen. Der har været en tydelig afmatning i verdensøkonomien, og deraf følgende tilbageholdenhed med især offentlige investeringer, mener Carsten Bjerg. For hele 2012 forventer koncernchefen fortsat fremgang – dog er der grund til forsigtighed.

- Jeg forventer fortsat vækst i andet halvår, og traditionelt stiger salget nu, hvor vi går mod koldere vejr på de store markeder. Men den fortsatte uro omkring euroen, nervøsiteten på de finansielle markeder og aftagende global vækst bevirker, at vi er en anelse mere forsigtige med prognoserne, end vi plejer at være, siger Carsten Bjerg, der dog forventer markante resultater med nye produkter.

– Vi har sjældent haft så store forventninger til salget af nye produkter, som netop nu, hvor vi er klar til at høste frugterne af de senere års øgede investeringer i produktudvikling. Nogle af produkterne er allerede lanceret, og flere er på vej, og jeg er sikker på, at det vil hjælpe os i en ellers svær tid, forklarer koncernchefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109