23948sdkhjf

Topsil kæmper med afdæmpet marked

Silicium-producenten havde røde tal på bundlinjen i andet kvartal, selv om salget var lidt bedre end forventet.
Topsils nettoomsætning udgjorde 76,0 mio. kr. i andet kvartal 2012 mod 103,7 mio. kr. i samme periode sidste år. For første halvår 2012 faldt omsætningen med 21 procent, men dette er dog bedre end de tidligere udmeldte forventninger om en omsætningsnedgang på 25 procent.

- Topsils omsætning for første halvår bekræftede billedet af et afdæmpet marked, dog blev salget samlet set lidt bedre end oprindeligt estimeret. Der forventes et fortsat udfordrende marked året ud og fokuseres på stram styring og fremdrift på igangsatte aktiviteter. Udviklingen af silicium med større diamere udviste forventet fremgang i kvartalet, og installation af nye maskiner og anlæg på ny fabrik fortsatte planmæssigt, siger administrerende direktør Kalle Hvidt Nielsen.

Driftsindtjeningen i andet kvartal udgjorde 5,3 mio. kr. mod 6,7 mio. kr. i samme periode sidste år, og resultat efter skat blev et underskud på 9,0 mio. kr. mod et plus på 1,1 mio. kr. i andet kvartal 2011.

For 2012 som helhed kalkulerer Topsil stadig med en omsætning på 260-280 mio. kr. og et resultat af primær drift (EBITDA) på 5-15 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125