23948sdkhjf

Vestas holder vejret i USA

Selv om vindmølleproducenten for nylig har afskediget medarbejdere på de amerikanske fabrikker, er det stadig usikkert, om en større fyringsrunde skal sættes i værk.
For godt en uge siden afskedigede Vestas 90 medarbejdere på koncernens fabrik i Colorado, og tidligere har vindmølleproducenten annonceret, at man var klar til at nedlægge hele 1.600 stillinger i USA, hvis den såkaldte PTC-støtteordning ikke blev forlænget.

Mange havde derfor forventet, at onsdagens kvartalsregnskab ville komme med nye meldinger om det amerikanske produktions-setup, men selv om regnskabet indeholdt en ny sparerunde med 1.400 fyringer forholder Vestas sig afventende med hensyn til det amerikanske marked.

- Vestas vil evaluere omfanget af sin produktion i løbet af andet halvår 2012, herunder produktionen i USA. Det amerikanske Senats Finanskomite har for nylig godkendt et lovforslag, som omfatter PTC-ordningen, og hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil det være et positivt skridt for det fremtidige amerikanske vindmarked, skriver Vestas i sit kvartalsregnskab.

I en pressemeddelelse udtaler koncernchef Ditlev Engel samtidig, at uanset udfaldet af afstemningen om PTC’en, så vil Vestas også i fremtiden have et stærkt engagement på det amerikanske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125