23948sdkhjf

Direktøren fremsagde en profeti - nu er den opfyldt

Efter et 2020, hvor coronasituationen ødelagde forretningen og gav Randers-virksomheden Danotek første underskud siden 2015, er de kommet stærkt tilbage.

På samtlige punkter i regnskabet for 2021 går de nu frem, og bundlinjen viser i denne omgang knap 1,2 millioner mod et tab på 1,7 millioner kroner i 2020.

I fjor kunne administrerende direktør Ole Stabell fortælle, at han regnede med, at 2021 ville byde på sorte tal, og den profeti er nu opfyldt.

Ifølge Ole Stabell skyldes det mest af alt, at de nu er fortsat i det spor, som de var i, da pandemien indtraf i foråret 2020.

- Der er intet strukturelt, der er ændret, så jeg havde en formodning om, at tingene ville arte sig, når det gik den rigtige vej med pandemien, siger Ole Stabell til Electronic Supply.

Om ikke andet har de også gjort nogle særlige indsatser, der har sikret det flotte årsresultat.

- Vi har styrket indsatsen på marketing-delen, men også indkøbsafdelingen har gjort det godt, siger Ole Stabell og tilføjer, at det er i hele virksomheden, at hans ansatte har gjort et godt stykke arbejde.

Udvikler kreativt i lys af komponentmangel

Det inkluderer også udviklingsafdelingen.

For i en tid med store udfordringer med hensyn til at skaffe komponenter og vanskeligheder i forsyningskæderne generelt har de måttet tænke kreativt.

For når det kan være svært at få fat i de rette komponenter, så må man ofte tænke i andre baner.

- Vores udviklingsafdeling har været gode. Men redesign-delen er blevet større nu, fordi det er svært at få komponenter. Så må man kigge på, hvad man kan få, og så se hvilke redesigns, man kan lave, siger Ole Stabell.

Med de svære betingelser på komponentmarkedet bliver man nødt til at tænke langsigtet - både fra Danoteks side men også fra deres kunders side. Derfor er ordrebogen for 2023 allerede godt fyldt op, ligesom at 2022 "såmænd ser fint ud".

- Det er svært at sige, men hvis der ikke dukker nogle ekstreme scenarier op med en ny virus, at corona breder sig igen eller at krigen i Ukraine breder sig, så ser det fint ud. Hvis der er en eller anden form for normalitet, så kommer vi også ud med sorte tal for 2022, lyder det fra Ole Stabell.

Danotek er en EMS-virksomhed, der som total-leverandør tilbyder kunderne hele værdikæden fra udvikling over indkøb til produktion og lager. De holder til i Randers og har godt 40 ansatte.

DANOTEK A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 17,0 12,7
Resultat før skat 1,5 -2,2
Årets resultat 1,2 -1,7
Status balance 24,6 19,7
Egenkapital 2,14 0,78
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093