23948sdkhjf

AAU: Dansk energiforskning hverver italiensk supertalent

Aalborg Universitet henter en af Italiens førende unge energiforskere til Danmark.
Muligheden for at løse samfundsvigtige udfordringer i et stærkt forskningsmiljø har fået en af Italiens førende unge energi-forskere til at takke ja til et professorat på Aalborg Universitet. Familievenlige danske rammer, som også giver ægtefællen gode karrieremuligheder, har været en vigtig brik i beslutningen. Det skriver Aalborg Universitet på sin hjemmeside.

Som en del af forskningscentret CORPE (Center Of Reliable Power Electronics) skal den italienske energiforsker, Marco Liserre, være med til at bane vejen for pålidelige løsninger, der kan fremme bæredygtige energikilder som vind og sol.

AAU jubler
Lederen af CORPE, professor Frede Blaabjerg, er fuld af lovord om sin yngre kollega, som han allerede kender godt, fordi Marco Liserre flere gange har besøgt Aalborg i forbindelse med internationale samarbejder om forskning og uddannelse.

- Lige siden han første gang kom til Aalborg for 13 år siden, har hans evner som forsker og hans organisatoriske talenter været åbenlyse. Han har på et meget tidligt tidspunkt i karrieren været i stand til at se løsninger inden for vores område, som har fået stor betydning, i takt med at der er kommet større fokus på vedvarende energi. Det betyder også, at hans arbejde bliver brugt flittigt af andre forskere rundt om i verden, som arbejder med de samme problemstillinger, fortæller Frede Blaabjerg i en nyhed på AAU’s hjemmeside.

Også dekan Eskild Holm Nielsen glæder sig over, at italienske Marco Liserre har sagt ja til professoratet på Aalborg Universitet.

- Den form for elektronik, som forskerne i CORPE beskæftiger sig med, er et højt prioriteret område for os i fremtiden, fordi det er nøglen til at løse mange af vores problemer på energi- og klima-området. Derfor betyder det meget for os, at vi er i stand til at tiltrække de bedste forskere, selv om andre naturligvis også gerne vil have fat i dem. Jo stærkere et hold, vi kan etablere, jo mere attraktiv en samarbejdspartner bliver vi både for industrien og for andre universiteter, siger dekanen på hjemmesiden.

- Der findes gode miljøer overalt, men jeg kan godt lide den måde, tingene er organiseret på i Aalborg. Instituttet og centret har været i stand til at tiltrække de bedste forskere, jeg kender inden for mit felt, og der er ressourcer til at tackle en ny og stor udfordring. Når man som jeg er ung, vil man gerne udrette noget vigtigt med sin forskning. Rammerne her gør det muligt, lyder det fra hovedpersonen selv, Marco Liserre, i en kommentar på hjemmesiden.

Ansættelsen af Marco Liserre er støttet af Det Obelske Familiefond via et særligt professorprogram, som er etableret med det formål at tiltrække dygtige internationale forskere til Aalborg Universitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095