23948sdkhjf

Elektronikvirksomheder efterlyser unge

De unge skal blive bedre til at vælge industriens uddannelser frem for kun at fokusere på en studentereksamen, mener Industrigruppen Sønderborg.
Flere unge skal vælge industrielle uddannelser som automatiktekniker og elektronikfagtekniker i fremtiden, hvis Danmark fortsat skal være et konkurrencedygtigt land.

Det mener formand for Industrigruppen Sønderborg, Erling Duus.

- Problemet i Sønderjylland og faktisk i resten af Danmark er, at vi i fremtiden kommer til at mangle arbejdskraft, siger han til DR/P4.

Ny chance efter gymnasiet
Mens 30 procent af de unge tidligere søgte ud i industrien, er andelen i dag faldet til omkring 20 procent. Det er især gymnasierne, der trækker i de unge, og det forsøger Industrigruppen Sønderborg at råde bod på.

Gruppen – der består af cirka 60 virksomheder – er gået sammen med blandt andet EUC SYD om at lave et turboforløb, så unge med en studentereksamen får en ny chance for at vælge industriens uddannelser til.

- Hvis vi kigger på hovedproblemet, som er, at mange efter 9. og 10. klasse søger gymnasiet, fordi det ved de hvad er, men hvad så efter 3.g? Derfor er der nu lavet et turboforløb til studenter. Men det hele drejer sig mest om at være meget koncentreret og målrettet om at finde de unge og informere dem omkring erhvervslivets muligheder, siger Erling Duus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064