23948sdkhjf

Ingeniørstuderende hjælper Kamstrup med innovation

En opgørelse viser, at 8 ud af 10 studerende bruger afgangsprojektet som anledning til at hjælpe en virksomhed med at løse en teknologisk problemstilling.
Det er ikke bare stakkevis af bøger, masser af teori og formelsamlinger, der præger ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet. De studerende bliver fra dag ét trænet i at arbejde med helt aktuelle problemstillinger i tæt samarbejde med virksomheder.

- Vi bruger rigtig mange resurser på at vedligeholde kontakten til det omgivende erhvervsliv. Vi vil sikre, at den viden, der skabes på ingeniøruddannelserne, får en klar forankring i virkeligheden og kommer det omgivende samfundet til gavn, siger Thomas Vosegaard, konstitueret direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Studerende er kreative
En af de virksomheder, som arbejder sammen med ingeniørstuderende om innovation er Kamstrup A/S. Virksomheden producerer elektroniske målere til aflæsning af forbrug af vand, varme, køling og el og har netop afsluttet et halvt års projektsamarbejde med to diplomingeniørstuderende.

De har udviklet et design til en ny type aflæsningsenhed, der kan hente informationer trådløst fra varmemålere.

- Det er et rigtig godt eksempel på en vellykket innovationsproces. Vi oplever ofte, at de studerende er meget kreative, og det har stor værdi. Samtidig giver samarbejdet med de studerende os mulighed for at tage fat på interessante innovationsprojekter, der måske ligger i udkanten af det område, vi normalt ville beskæftige os med, siger Henrik Tinggaard Andersen, afdelingsleder i Kamstrup A/S.

Alene i det seneste semester har ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet været i praktik hos mere end 150 forskellige virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078