23948sdkhjf

Blueprinter henter tidligere Microsoft-direktør

Niels Appel er startet som administrerende direktør i den danske opstartsvirksomhed BluePrinter.
Han kommer fra en stilling som direktør med globalt ansvar for salg og marketing i Contex og har tidligere været direktør for store virksomhedskunder i Microsoft Danmark.

- Jobbet i BluePrinter er valgt med hjertet. Jeg brænder for innovation, og her kan jeg se en teknologi og et produkt, der virkelig er perspektiv i. Der er ikke mange danske innovationsdrevne it-virksomheder, så jeg synes, at det er utroligt spændende at få muligheden for at være med et af de steder, hvor der er reel mulighed for at skabe en dansk succes, som på sigt også vil kunne skabe lokale arbejdspladser, siger Niels Appel.

Hastigt voksende marked
Niels Appel – der er uddannet civilingeniør fra DTU – har arbejdet i it-branchen de sidste tyve år, bl.a. hos IBM, HP og Microsoft. De to stiftere af BluePrinter, Anders Hartmann og Frederik Tjellesen, kommer også fra DTU, og udviklede printeren i forbindelse med specialet, som i øvrigt blev belønnet med et 12-tal.

- Teknologien i BluePrinter er unik og skaber professionelle 3D-print, der tåler sammenligning med de bedste 3D-printere på markedet, men til en markant lavere pris end vores konkurrenter. Der er ingen tvivl om, at vi kun har set begyndelsen på hele 3D-print teknologien, og jeg er overbevist om, at BluePrinter kan få en betydelig plads i det hastigt voksende marked, siger Niels Appel om virksomhedens patentbeskyttede produkt.

To store opgaver
Niels Appels erfaring og baggrund fra internationale virksomheder skal bruges til at få de gode ideer gjort til en sund forretning.

- Jeg har to overordnede opgaver i BluePrinter. Først og fremmest skal jeg udnytte min erfaring og mit netværk til at etablere en solid distributionskanal, så vi kan sælge printerne globalt. Og så skal jeg sørge for, at kundernes feedback bliver implementeret i udviklingsarbejdet, så der hele tiden er et kommercielt fokus i produktudviklingen, siger Niels Appel.

Passion for mad og vin
Niels Appel er 49 år gammel, gift og har to børn. Han bor med familien på Østerbro, når han ikke plejer sin interesse for mad og vin i familiens lejlighed i Lucca i Norditalien.

BluePrinter blev etableret i 2008 af stifterne Anders Hartmann og Frederik Tjellesen. I 2009 skød SEED Capital og DTU Symbion Innovation penge i selskabet. Efterfølgende har SEED Capital og flere business angels – inklusive Niels Appel – investeret i virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062