23948sdkhjf

Niche-virksomhed gik fra 7 til 43 medarbejdere på et år

Nichevirksomheden Lyras har for alvor vind i sejlene for tiden. Mens mange virksomheder kæmper med at tiltrække arbejdskraft, så har den nordjyske virksomhed taget et markant spring.

Det fortæller Lyras i en pressemeddelelse.

- Vi har ingen problemer med at tiltrække kvalificerede medarbejdere, selvom der er mangel på arbejdskraft. På et år er vi vokset fra syv medarbejdere til 43 plus fire studenteransatte og to praktikanter, siger Rasmus Mortensen, CEO for Lyras.

I virksomheden er man sikre på, at det er den grønne profil og potentialet i at gøre andre virksomheder grønnere, der gør Lyras attraktive.

- Vores dedikerede fokus på at nedsætte CO2-udslippet globalt ved at sænke behovet for energi hos internationale fødevareproducenter tiltrækker de gode ansøgere. De vil gerne være med til at gøre en forskel, siger Rasmus Mortensen, der forventer, at Lyras har mindst 50 medarbejdere på lønningslisten inden sommer

Lyras UV-teknologi:

  • Fjerner bakterier og sporer i flydende fødevarer og sparer op til 90 procent energi og 60 procent vand i forhold til traditionel pasteurisering.
  • På grund af den skånsomme behandling bevares desuden fødevarens naturlige næringsindhold, struktur og smag.

Raslysering har globalt sigte

Bæredygtig pasteurisering var kernen ved virksomhedens fødsel i 2017. Det er det fortsat, og teknologien, som kaldes Raslysering efter opfinderen Rasmus Mortensen, er solgt til både USA, Australien og Spanien.

I starten af januar kunne Lyras offentliggøre en eksklusiv aftale med den australske fødevareproducent Beston Global Food Company. 

Med aftalen sikrer raslysering bæredygtig fødevaresikkerhed i et af verdens dyreste mælkeprodukter, proteinet lactoferrin, som blandt andet bruges i modermælkserstatning. 

Raslyseringsteknologien er også ved at blive installeret på både danske og svenske mejerier.

Sådan virker Lyras’ UV-teknologi:

  • Lyras har udviklet et anlæg, hvor UV-lys renser fødevarer og andre produkter på væskeform for bakterier, sporer, skimmel, svamp og vira. Lyras arbejder primært med mælk, men juice, soft drinks og sågar bearbejdning af blod er forretningssegmenter, som Lyras også beskæftiger sig med.
  • I anlægget ledes væsken igennem en cylinderformet spiral kaldet en coil.
  • UV-lys sendes igennem et filter, så kun bølgelængden 253,7 nanometer slipper igennem, fordi det er den, der dræber de uønskede bakterier.
  • Inde i de såkaldte coils bliver væsken slynget op ad væggens inderside, så UV-lyset igennem coil-væggen kan nå at belyse alt væsken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063