23948sdkhjf

Necas er foran planen

Samarbejdet med CERN kører fortsat efter planen for den nordjyske elektronikvirksomhed, som kom ud af 2011 med en fremgang i bruttofortjenesten på knap 10 procent.
Necas havde et indholdsrigt 2011, som bød på en fremgang i bruttofortjenesten på næsten 10 procent til 8,9 mio. kr.

Året bød også på Støvring-virksomhedens hidtil største ordre i form af en såkaldt Nano Reader med Agusta Westland som opdragsgiver.

Nano Readeren er i stand til at scanne eksempelvis jord og luft for farlige giftstoffer, og meget kort fortalt handler det for Necas og de fire andre virksomheder i samarbejdet om at reducere dens størrelse fra ”et skrivebord til en skotøjsæske”, som adm. direktør Ib Gosmer formulerer det.

Ny ordre fra CERN
- Det kører planmæssigt, vi er faktisk lidt foran tidsplanen, så det ser positivt ud. Lige nu drejer det sig mest om udviklingsarbejdet, som foregår i Holland. Så det bliver først i 2013-2014, at det begynder at give noget mærkbart, når det opgaven forhåbentlig sættes i serieproduktion, siger direktøren til Electronic Supply.

Han forventer til den tid at opruste medarbejderstaben med omkring 10 mand, og i mellemtiden har Necas faktisk landet en ny aftale gennem samarbejdet med CERN.

- I øjeblikket producerer vi på en ny ordre, som vi skal levere i den her måned. CERN har allerede haft to ingeniører heroppe og teste de første print samt uddanne vores teknikere, hvis der skulle være fejl, men der har ikke været noget at komme efter. Og vi har allerede sendt og fået godkendt de første print, så nu er vi ved at producere hovedordren, fortæller Ib Gosmer.

Et mere kendt navn
Han kan mærke en stigende interesse for Necas, som takket være både CERN- og AgustaWestland-samarbejdet bliver et stadig mere kendt navn i udlandet.

- Lige nu er vores salgsansvarlige faktisk i Paris til en stor messe, hvor han har booket en masse møder og skal præsentere nogle nye produkter med nye samarbejdspartnere. Så det er helt sikkert, at samarbejdet har gjort vores navn lidt mere kendt rundt omkring, siger Ib Gosmer.

Selv om AgustaWestland-samarbejdet med direktørens ord ”ikke giver smør på brødet lige nu”, kom Necas ud af 2011 med et mindre overskud, ligesom det indeværende regnskabsår er startet positivt.

- Lige nu følger vi budgettet på salgssiden inden for både industri, militær og rumfart. Så alt i alt ser det ganske positivt ud, fastslår Ib Gosmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093