23948sdkhjf

Sundhedsteknologi i stærk vækst i Silicon Valley

Investeringerne i sundheds-it i Silicon Valley er tredoblet på et år. En sundhedskaravane i oktober skal brande danske dansk sundhedsteknologi i Californien.
Innovation Centre Denmark er til oktober vært for efterfølgeren til den succesfulde sundhedskaravane Health CareVan fra 2010, hvor virksomheder, offentlige aktører og forskere præsenterede dansk sundhedsteknologi i Silicon Valley.

Dalen er hovedsæde for venture kapital, som nu i stigende grad bliver investeret i it-løsninger for sundhedssektoren. Mens amerikanske investeringer af risikovillig kapital generelt faldt med 18 procent sidste år, er investeringer i sundhedsteknologier i samme periode steget med 300 procent.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr håber, at mange danske virksomheder vil deltage i sundhedskaravanen:

- Når amerikanerne tredobler deres investeringer i sundhedsteknologi, skal danske virksomheder være til stede på markedet for at sikre eksport af danske løsninger og derved danske jobs. Gennem vores lange erfaring med at opbygge et effektivt og velfungerende velfærdsamfund har vi skabt en masse knowhow og konkrete produkter, som amerikanerne kan drage nytte af. Californien har den finansielle muskelkraft, mens vi har erfaring, fleksibilitet og omstillingsparathed. Denne kombination er optimal for en innovativ sundhedsalliance, siger Pia Olsen Dyhr.

Profilerer dansk knowhow
Den øgede interesse hos investorerne skyldes ifølge Innovationscentrets leder Camilla Rygaard-Hjalsted, at sundheds-it spiller en central rolle i at reducere omkostningerne i en dyr amerikansk sundhedssektor.

It-løsninger, der for eksempel streamliner hospitals-logistik, digitaliserer patientjournaler eller gør det muligt at behandle patienter hjemme, er med til at optimere en sektor, der står over for en kæmpe udfordring med en aldrende befolkning. Samtidig støtter den amerikanske regering nu sådanne tiltag i milliardklassen. Det er områder, hvor både Danmark og Californien er foregangsmænd.

- Det tætte digitale samarbejde i Danmark mellem alle dele af sundhedssektoren, der hurtigt giver adgang til oplysninger, er eksempel på et område, der høster stor anerkendelse i USA. Vi har derfor nu en unik chance for at profilere dansk knowhow. Både i form af investeringer, partnerskaber, forskningsalliancer og selvfølgelig nye kundepotentialer for danske virksomheder, siger Camilla Rygaard-Hjalsted.

Mere end 120 danske deltagere var med i Innovation Centre Denmarks første Health CareVan i 2010, som mødtes med amerikanske stakeholders fra universiteter, hospitaler, investeringsfirmaer, virksomheder og offentlige institutioner.

Health CareVan 2.0
Sundhedskaravanen i 2012 finder sted i Silicon Valley og San Francisco den 8.- 11.oktober 2012. De to første dage deltager alle i USA's største konference for sundheds-it, Health 2.0, hvor flere danske repræsentanter også vil holde faglige indlæg. De følgende to dage kører karavanen ad tre forskellige spor for repræsentanter fra henholdsvis forskning, den offentlige sektor, og private virksomheder.

Virksomhedsbesøg samt møder og workshops med førende sundheds-it-aktører fra tænketanke, hospitaler og universiteter er nogle af programpunkterne.


Målet med karavanen er blandt andet at etablere partnerskaber med amerikanske stakeholders, tiltrække amerikanske investeringer til Danmark og at øge eksport- og samarbejdsmulighederne for dansk erhvervsliv ved at skabe opmærksomhed om dansk sundheds-IT i Californien. Samtidig er et mål med karavanen at tage relevant viden med hjem til Danmark fra amerikanske forskere, virksomheder og hospitaler.

Californien – den oplagte partner for sundhedsinnovation
Danmark har brug for internationale partnerskaber, og Californien er et hotspot for innovation i sundhedsteknologi og medicinsk tekonologi.

Regionen omkring Silicon Valley er hjemsted for en lang række af verdens største og mest innovative virksomheder, investorer og forskermiljøer. Bedre udnyttelse af sundhedsteknologi vurderes at kunne spare USA for over 80 milliarder dollars om året. I 2010 blev der i USA investeret 221 millioner dollars i sundheds IT, mens investeringerne i 2011 steg til 664 millioner dollars ifølge Mercom Capital Group.

Innovation Centre Denmark er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser. Invest in Denmark er Danmarks officielle investeringsfremmeorganisation under Udenrigsministeriet, og har medarbejdere på centeret.

Innovationscentret er et af tre innovationscentre, der hjælper danske vidensmiljøer og virksomheder vokse gennem internationale partnerskaber i Silicon Valley, München og Shanghai.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095