23948sdkhjf

Grundfos køber amerikansk selskab

Den danske pumpekoncern har opkøbt San Diego-virksomheden Enaqua, der har specialiseret sig i vandrensningsteknologi.
Dermed er opkøbet sket uden for Grundfos’ kerneforretning, og det er et led i koncernens ambition om, at en tredjedel af omsætningen skal hentes uden for kerneforretningen.

- Med opkøbet af Enaqua tilføres vi på den ene side unikke kompetencer og en helt ny teknologi, som er et stærkt supplement til vores nuværende forretning. Samtidig får vi tilført nogle muskler, som vi ikke selv råder over. Det er et vigtigt skridt i vore bestræbelser på, at vi i fremtiden kan udvikle nye og banebrydende løsninger, siger Grundfos’ koncernchef Carsten Bjerg til Børsen.

Skal omsætte for 2 milliarder
Prisen for opkøbet ligger på 50-100 mio. kr., men kontrakten er skuet sådan sammen, at den endelige købspris afhænger af udviklingen i selskabet i de kommende tre år.

For Grundfos er købet af Enaqua endnu et skridt ind på markedet for vandrensning og vandforsyning, der vurderes at have en samlet værdi af 200 mia. kr. om året. Enaqua’s teknologi skal kobles med doseringspumperne fra tyske Aldos, som Grundfos købte for nogle år siden, og målet er, at nå en omsætning på 2 mia. kr. over en femårig periode.

Enaqua omsatte i 2011 for 40 mio. kr. og har 20 medarbejdere. Virksomhedens teknologi er miljøvenlig og desinficerer vand ved hjælp af ultraviolette stråler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078