23948sdkhjf

Mikrochips i fokus i EOT-særudgave af podcasten Techtopia

Den globale mangel på mikrochips er fortsat et stort emne i elektronikbranchen og perspektiverne har fået opmærksomhed mange steder.

I den seneste udgave af tech-podcasten Techtopia kaster vært Henrik Føhns lys over den aktuelle situation i en særudgave på foranledning af EOT - Electronics of Tomorrow.

I podcasten fortæller ledende næstformand og EU-kommisær Margrethe Vestager om forarbejdet i EU frem mod muligheden for at etablere 2NM chipproduktion i Europa. Ambitionen er, at europæiske virksomheder om en årrække kan stå for omkring 20 procent af produktionen i denne skala og dermed være med til at øge forsyningssikkerheden. 

Det er dog en meget omkostningsfuld og langvarig proces at nå derhen.

- Der er lidt tid til, at den her 2NMchip er klar til at gå i fuld skalaproduktion, men derfor arbejder vi med det som et højprioritetsområde, for ellers så kan vi ikke nå det inden 2030, siger Margrethe Vestager i podcasten.

Om Techtopia:

Henrik Føhns er editor på podcasten Techtopia, og tidligere kendt som vært på DR Harddisken

Podcasten Techtopia udgives af IDA i samarbejde med Ingeniøren og nedenstående partnere, der alle ønsker at udbrede kendskabet til ny teknologi til gavn for den danske befolkning..

Partnere:
MCH Messecenter Herning
Innovation Centre Denmark
China Trends
IDA Forsikring
Mediehuset Ingeniøren

Netop forsyningssikkerheden og det geopolitiske spil breder de to britiske analytikere, Daniel Clarke og Emilio Campo fra GlobalData, ud. De er medforfattere på en ny rapport, der blandt andet omhandler USA's sanktioner mod Kina og hvorvidt Kina kan kommet stærkere ud af krisen, fordi man satser milliarder af dollars på chipproduktion.

Slutteligt tager Henrik Føhns temperaturen på den aktuelle chipmangel i Danmark med en rundtur blandt danske aktører fra efterårets EOT - Electronics of Tomorrow.

Man kan finde særudgaven af podcasten på EOT's hjemmeside lige her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091