23948sdkhjf

Terma kæmper med trægt marked

Omsætningen faldt hos Lystrup-virksomheden i 2011/2012. En oprustning i USA og Asien skal skabe nye muligheder.
Terma omsatte 1,338 mia. kr. i regnskabsåret 2011/2012 mod 1,416 mia. kr. året før. Resultat før skat blev 69 mio. kr. mod 62 mio. kr. året før. Fremgangen i indtjeningen skyldes effektivisering af driften og organisationen.

Året har været kendetegnet ved et fortsat pres på offentlige budgetter i Europa og Nordamerika, og på en række af Termas traditionelle markeder har dette også ramt forsvarsbudgetterne.

- Jeg forudser, at der også de kommende år vil være et pres på forsvarsbudgetterne i størstedelen af Europa. For Terma betyder det usikkerhed om timingen i ordreindgangen. Vi har set en række forventede ordrer blive udsat, men vores ordrepipeline er fortsat intakt, siger Termas administrerende direktør Jens Maaløe.

Pris og leveringssikkerhed i fokus
Direktøren forklarer videre, at et øget fokus på udvikling af standardprodukter har styrket Terma i forhold til at imødekomme kundernes ændrede behov, anskaffelsesmønstre og -prioriteringer.

Kunderne vægter i højere grad pris og leveringssikkerhed, og flere vælger at levetidsforlænge eksisterende materiel. Dette er opgaver, hvor Terma traditionelt står stærkt, og hvor en lang række af Termas produkter, løsninger og integrationskompetencer modsvarer kundernes behov.

- Samtidig med at vi har set en ændring i kundernes adfærdsmønstre, har vi i det forgangne år haft fokus på at reducere omkostningsniveauet ved at tilpasse og effektivisere Termas forretningsstruktur. Vi har samlet aktiviteterne indenfor forsvar og sikkerhed i ét hovedforretningsområde og gennemført en forenkling af ledelsesstrukturen, og vi har styrket og samlet salgs- og marketingaktiviteterne. Endvidere styrker vi den internationale tilstedeværelse yderligere i USA og Asien, hvor vi forventer øgede forretningsmuligheder. Det samme gør sig gældende i Mellemøsten, siger Jens Maaløe.

Terma havde ved udgangen af regnskabsåret en samlet ordrebeholdning på knap 1,3 mia. kr. og beskæftigede 1.133 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093