23948sdkhjf

Ingeniørforeningen giver Elektroprisen til banebrydende ingeniørarbejde

En avanceret elektronik, som muliggør målinger af karudvidelser og karstivhed over korte afstande på blot nogle få centimeter, vandt dette års Elektropris 2012.
- En usædvanlig evne til at kombinere teoretisk og eksperimentelt arbejde med praktisk ingeniørudvikling.

Sådan lyder i kort form begrundelsen for, at civilingeniør, ph.d. David B. Bæk netop har modtaget Ingeniørforeningens Elektropris 2012.

David B. Bæk er i dag en af de tekniske hovedkræfter i start-up virksomheden Sense A/S i Brøndby, som arbejder med at udvikle udstyr til medicinsk diagnostik, herunder især udstyr til måling af blodtryk.

Her har David Bæk stået i spidsen for udviklingen af avanceret elektronik, som muliggør målinger af karudvidelser og karstivhed over korte afstande på blot nogle få centimeter.

Check på 30.000 kr.
Under sin ph.d. har han udviklet banebrydende semi-analytiske løsninger til beregning af ultralydfelter, og udviklet en model, som for nylig er blevet publiceret i det ansete tidsskrift Journal of Acoustical Society of America.

Ud over den faglige anerkendelse, som Elektroprisen er udtryk for, ledsages prisen af en check på 30.000 kr. til årets modtager.

I forbindelse med Elektroprisen uddeles endvidere to E-kandidatpriser på hver 10.000 kr., som gives til unge lovende ingeniører. Kandidatpriserne gik i år til to diplomingeniører fra DTU, som begge opnåede et 12-tal for deres afgangsprojekt.

Kasper Fløng Pedersen modtog kandidatprisen for sit projekt om udvikling af en forstærker til brug ved motorisk og sensorisk elektromyografi (EMG) via nåle- og overfladeelektroder. EMG-målinger foretages i forbindelse med diagnostik af sygdomme i det perifere nervesystem.

Niels Bo Hasselstrøm modtog den anden af kandidatpriserne for sit afgangsprojekt om en batteridrevet trådløs RF-enhed til måling af temperatur, fugtighed samt CO2.

Læs også: Talentpris til CB Svendsen-ingeniør

Elektroprisen og kandidatpriserne kan ikke søges, men uddeles kun efter indstilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062