23948sdkhjf

Hillerød Hospital lader robot tage blodprøverne

Færre blodprøver og mindre ventetid er blandt de positive følger ved at automatisere blodprøverne, lyder det fra hospitalet.
Hillerød Hospital kan – som det første i Norden – fremover tilbyde en automatiseret løsning til patienter, der skal stikkes i armen.

- Vi er det første hospital i Norden, der implementerer en robotløsning af denne type til blodprøveanalyser. Det er et stort skridt ud i fremtiden og noget, der har betydning for, hvor smidigt og hurtigt et patientforløb kan foregå. Samtidig øger vi patientsikkerheden i og med manuelle arbejdsgange reduceres, siger vicedirektør Gert Hagelskjær.

Automatiseringen sker som første etape i en større modernisering af Klinisk Biokemisk Afdeling, som blev indviet fredag i sidste uge.

Færre prøver og hurtigere svar
Den nye automatisering giver hurtigere svar for færre ressourcer. Hvor det før var nødvendigt at tage flere blodprøver for at kunne analysere for forskellige parametre på forskellige apparaturer, vil der fremover være behov for at tage færre blodprøver, da det også bliver muligt at analysere den samme blodprøve for flere forskellige parametre på én gang via transportbånd og sammenkobling.

- Den gode nyhed for patienterne er, at vi får brug for mindre blod. Det betyder, at der skal tages færre blodprøveglas. Derudover vil det gå hurtigere at analysere prøverne, så patienten hurtigere får svar. Netop hastigheden er afgørende for, at et akuthospital kan fungere optimalt, siger ledende overlæge i Klinisk Biokemisk Afdeling - Hillerød Hospital, Georg Söletormos.

Afdelingen estimerer videre, at det med det nye analyseapparatur er muligt at give svar på 90 procent af alle prøver inden for 1 time.

Kilde: Region Hovedstaden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062