23948sdkhjf

11,5 mio. til udvikling af telehomecare

Det Obelske Familiefond går nu markant ind i et nordjysk partnerskabsprojekt, der har til formål at fremme patientbehandling i eget hjem.
Det Obelske Familiefond har netop sagt ja til en ansøgning fra det tværsektorielle partnerskabsprojekt TeleCare Nord på 11,5 mio. kr.

Projektet bygger videre på forskning og erfaringer fra Nordjylland, der viser, at antallet af indlæggelser kan reduceres væsentligt, hvis patienter har bedre rammebetingelser for egenomsorg.

Visionært og banebrydende
Ved brug af innovative telehomecare-løsninger vil TeleCare Nord søge at løse flere af de udfordringer, som det danske sundhedsvæsen står over for.

- Projektet er visionært og banebrydende med et højt niveau af teknisk og organisatorisk kompleksitet, og vi tror på, at det kan være med til at fremme innovative behandlingsmuligheder for patienter i hele Danmark, siger fondsadministrator Britta Graae fra Det Obelske Familiefond og fortsætter:

- Den danske velfærdsmodel udfordres i disse år af en stadig stigende efterspørgsel efter sundhedsvæsenets ydelser og ressourcer kombineret med snævre økonomiske rammer. Vi har derfor stærkt brug for nytænkning på området for at kunne imødekomme disse udfordringer. Her kan telehomecare-løsninger komme til at spille en afgørende rolle.

Indsendes via SIM-kort
I praksis handler projektet om at øge patienttrygheden og styrke håndtering af egen sygdom i hjemmet.

Patienten får installeret en monitor i hjemmet og er således selv i stand til at foretage forskellige målinger, f.eks. af blodtryk, iltmætning, lungekapacitet, puls, temperatur og vægt. Værdierne indsendes via et SIM-kort i monitoren og distribueres ud, så de kan tilgås af personalet på sygehuset, i den kommunale hjemmepleje, hos den praktiserende læge og af patienten selv.

Således er det muligt for patienten at opnå en større forståelse af status på egen tilstand, og f.eks. hvilken effekt fysisk aktivitet kan have på værdierne. Sundhedspersonalet på sygehuset eller i den kommunale hjemmepleje overvåger tallene og kontakter patienten, hvis der opstår afvigelser:

- Via øget it-anvendelse i behandlingsprocesserne er telehomecare-løsninger til gavn for både patienten, personalet og hele sundhedsvæsenet, fordi konceptet både inddrager patienten og frigør ressourcer, siger Britta Graae.

Målet er reduktion på 70 procent
I første omgang er det borgere med KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom), også kaldet ”rygerlunger”, der deltager i projektet.

Ca. 300.000 danskere lever i dag med KOL, hvilket gør det til en af landets mest ressourcekrævende sygdomme. KOL-patienter udgør ca. 24 % af alle akutte indlæggelser på de medicinske afdelinger, og af disse er ca. 20 % genindlagt inden for en måned.

Eksperter forudser, at antallet af danskere med kroniske sygdomme vil stige i de kommende år. Målet med projektet er at reducere antallet af både indlæggelsesdage og genindlæggelser med 70 % af niveauet ved traditionel behandling.

Samlet budget på 50 mio.
Nordjylland er testlandsdel for projektet, hvor ca. 1.400 KOL-patienter forventes at deltage. Projektet følges tæt på landsplan af både kommuner, regioner og nationale aktører med henblik på at projektet efterfølgende kan danne model for nationale fællesløsninger.

TeleCare Nord-projektet har et samlet budget på knap 50 mio. kr. og løber over en treårig periode fra 2012-2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094