23948sdkhjf

Ny IoT-rottedræber flytter fokus til hjemmemarkedet

Den nordjyske teknologiudvikler Techno-Matic står bag udviklingen af et nyt IoT-system, der integreres med rottefælden Aurotrap fra skadedyrsbekæmperne Aurocon. Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

IoT-teknologien fra Veshimmerlandske Techno-Matic er en vital del af en nyudviklet fælde til human aflivning af rotter og mus. Skadedyrsløsningen er udstyret med elektronik fra Techno-Matic og al kommunikation foregår via Narrowband IoT.

Når en rotte går i fælden og bliver aflivet, sendes der automatisk besked til internetløsningen med information om blandt andet fældens placering, aktivitetsniveau, batteriforbrug og tilmed størrelsen på skadedyret. 

- Anvendelsesmulighederne for IoT bliver stadig flere. Vi har gennem længere tid arbejdet målrettet med at tilpasse vores standardløsning til forskellige kundetyper. Platformen kan tilkobles en hvilken som helst styring eller maskine for at trække data ud. Og det gælder altså også en rottefælde, siger Knud Sørensen, der direktør hos Techno-Matic.

Aurotrap-fælden:

Skadedyret lokkes til med et giftfrit middel, sensorerne registrerer aktiviteten og aflivningen foregår hurtigt og humant med et trykluftdrevet stempel.

Rotten eller musen falder automatisk ud af fælden til opsamling for andre dyr eller bortskaffelse.

Den daglige vedligeholdelse af fælden sker med en nyudviklet app, der sender notifikationer til teknikeren om alle aktiviteter.

Hidtil har Techno-Matic fokuseret meget på eksportmarkederne, men det succesfulde samarbejde om rottefælden gør nu, at man orienterer sig mere lokalt end tidligere.

- Historisk set har vi haft stort fokus på eksportmarkedet, men med IoT-systemet giver det igen god mening at begynde herhjemme. I Danmark er vi generelt begejstrede for ny teknologi og dygtige til at se mulighederne. Det bekræfter samarbejdet med Aurocon også, siger Knud Sørensen.

I øjeblikket er Techno-Matic i dialog med flere produktionsvirksomheder om IoT-mulighederne.

Samtidig viser flere maskinproducenter i entreprenørsektoren interesse for systemet, som også benyttes til undervisningsbrug af kommende ingeniører på Aalborg Universitet.                                                    

Læs mere om: IoT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079