23948sdkhjf

Nytænkning inden for mobilantenner gav Aalborg-studerende telepris

Tre nyuddannede industrielle designere fra Aalborg Universitet løb med telebranchens særlige pris til studerende. Forslaget om at indbygge mobilantenner i gadelamper sikrede dem prisen.
Prisen, der blev uddelt på telebranchens årsmøde, gik til Anne-Sofie Voss, Troels Rask Pedersen og Anders Backe for projektet ”Mobile Antennas”.

Idéen til projektet opstod, da de tre gav sig til at kigge på mulighederne for at integrere små mobilantenner i byrummet.

- Da vi fandt ud af, at det på EU-niveau er bestemt, at gadebelysningerne skal udskiftes til mere energivenligt LED, var det oplagt at slå flere fluer med et smæk og udvikle en gadelampe med mulighed for opgradering til antennestation. Det kan være med til at imødekomme de fremtidige kapacitetsbehov, der findes i byerne, fortæller Anders Backe på AAU’s hjemmeside.

De tre studerendes afgangsprojekt er resultatet af flere års samarbejde, hvor virksomhederne Telcon og Telenor har været involveret, ligesom der også har været trukket på forskere fra Industriel Design og Institut for Elektroniske Systemer.

Prisen fra telebranchen har givet gruppen mod på at søge støtte til at videreudvikle idéen.

- Som det ser ud nu, er interessen for projektet enorm. Tiden vil vise, om det bliver realiseret i den foreslåede form som en gadelampe eller via en anden løsning. Men det tyder helt klart på, at konceptet med den form for implementering er et skridt i den rigtige retning, lyder det fra Anders Backe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062