23948sdkhjf

Grundfos når milepæl

For første gang rundede omsætningen 20 mia. kr. - nu skrues der endnu mere op for investeringerne og ambitionerne.
Aldrig før har Grundfos solgt så mange pumper som i 2011, og pumpegiganten kan igen præsentere et flot årsregnskab med god vækst og meget tilfredsstillende indtjening.

- Salgsudviklingen har været præcist som målsat med en vækst på 8 %, og vi glæder os over, at vi på den måde hjælper endnu flere mennesker med at dække deres helt basale behov for vand og komfort, siger en tilfreds koncernchef Carsten Bjerg.

- Når vi formår at lave en sådan vækst i økonomisk svære tider, er det ikke mindst fordi, vi har succes med vores satsning på grønne og bæredygtige løsninger. Det samlede 2011-resultat kan dog især føres tilbage til en stor målrettet indsats overalt i koncernen, tilføjer han.

Begrænset vækst i Europa
Mange vesteuropæiske markeder er lige nu en smule stagnerende, så det er på andre markeder, Grundfos øger sin omsætning.

– Vi forudser lavere markedsvækst i Europa de næste mange år, så her bliver vores udfordring at skabe væksten selv uden medvind fra et voksende marked. Det har vi mod på, og det investerer vi i, forklarer Carsten Bjerg, og fortsætter:

- Samtidig er vi glade for, at vi fik globaliseret vores forretning i tide, og at vi allerede har etableret os med stærke positioner i de dele af verden, hvor den økonomiske vækst vil finde sted de kommende år. Det gælder BRIK-landene, men også lande som Tyrkiet, Ukraine, Thailand, Vietnam og Sydafrika samt landene i Mellemøsten, forklarer koncernchefen.

Ambitionerne hæves yderligere
Nettoomsætningen udgjorde i 2011 21,2 mia. kr. mod 19,6 mia. kr. i 2010 - en fremgang på 8 %. Det primære resultat viser derfor en indtjening på 2,0 mia. kr. mod 2,2 mia. i 2010.

- De realiserede resultater og den skabte økonomiske soliditet får os til at skrue yderligere op for ambitionerne. Vi pumper endnu flere ressourcer ind i vores udviklingsområder, og vores investeringer i nye produktionslinjer og nye fabrikker vil i 2012 være historisk høje. Og også vores indsats for at udvide forretningen ind i vandbehandling vil få et ekstra boost, udtaler Carsten Bjerg.

Grundfos har i dag 17.481 medarbejdere verden over, heraf er 4.603 beskæftiget i de danske selskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109