23948sdkhjf

Robotter er vejen til flere arbejdspladser

En ny generation af billige letvægtsrobotter bliver snart mainstream i den europæiske produktion – og det vil skabe flere arbejdspladser.
Robotterne kommer.

Sådan har beskeden lydt i mange år med enten opmuntrede eller bekymrede stemmer som afsender.

Og dette års European Robotics Forum 2012, som afholdes i Odense, er ingen undtagelse.

- Robotter bliver mainstream i fremtiden, for vi er nødt til at reagere hurtigt og putte alle tænkelige teknologier ned i maskinerne, hvis vi vil kunne konkurrere med resten af verden, siger Khalil Rouhana, der har ansvaret for EU's forskningsstøtte til bl.a. robotter, ifølge Jyllands-Posten.

Robotterne kræver kompetencer
Robotinvasionen er af mange forudset som begyndelsen på enden for den vestlige verden, som vil tabe i tusindvis af arbejdspladser til de elektroniske kollegaer.

Men sådan kommer det ikke til at gå, mener Claus Risager, der er leder af Center for Robotteknologi.

- Vi ser lige nu den første generation af små letvægtsrobotter, som er billigere end deres forgængere, mere sikre at arbejde sammen med, og som kan programmeres intuitivt. Robotterne adresserer nøjagtig den produktion, vi har i Vesteuropa med små serier og hurtige omstillinger. Så får vi pludselig en konkurrencefordel, for det kræver altså kompetencer at styre robotterne, og vores produktionsmedarbejdere er langt mere kvalificerede end i Asien, siger han med henvisning til undersøgelser, som viser, at der snarere opstår flere job, når virksomheder investerer i robotteknologi.

- Det skyldes, at de automatiske processer frigør mennesker fra manuelle job og skubber dem over i mere kreative positioner, der skaber større værdi for virksomheden og samfundet, pointerer Claus Risager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078