23948sdkhjf

Dansk rumfartselektronik foran vækstboom

Markedet for dansk rumfartselektronik er fem gange større end nu om bare fem år, forudser professor.
Det går godt for de danske elektronikvirksomheder, der har valgt at satse målrettet på at levere til den internationale rumfartsindustri.

I sidste uge indgik Necas en aftale med Agusta-Westland som den nyeste af en række succeshistorier inden for området. Og dem vil der komme flere af i den allernærmeste fremtid.

- Det er en branche, jeg formoder vil vokse yderligere i de kommende år. Efterspørgslen på de ting, vi laver sammen med dansk industri, er vokset eksponentielt. Vi mærker en evigt stigende efterspørgsel på vores servicer rundt om i verden, siger professor i rumfartsteknologi og afdelingsleder ved DTU Space John Leif Jørgensen til Ingeniøren.

Læs også: Nordjysk satellit på vej ud i rummet

Førnævnte Necas leverer montage af printkort til Gomspace, som siden 2007 har leveret computermoduler og styresystemer til nanosatellitter. Aalborg-virksomheden er endnu en solstrålehistorie med en vækst i omsætningen på 180 procent sidste år.

En tredje nordjysk aktør er Hytek, som er med inde over det nuværende Galileo-projekt. Her forventer man vækst.

- Det gør vi, i og med at vi er inde og lave nogle analyser og test - og der er masser at lave. Der er nogle store projekter, der skydes i gang nu, siger daglig leder Poul Juul.

Også på Sjælland kan de være med.

- Det, der er positivt for 2012, er, at vi ser, at der er udsigt til vækst, siger Lars Gregersen, salgschef hos Flux, der primært leverer strømforsyninger til satellitter og andre rumfartøjer.

Læs også: Flux er ovre finanskrisen

Han forventer en vækst på fem procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141