23948sdkhjf

Bedre kurser for ledige styrker virksomhederne

Håndværksrådet jubler over, at prisloftet for kurser til ledige nu bliver fjernet. Det vil nemlig gøre det lettere for små virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft, lyder vurderingen.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen følger nu op på efterårets løfte om at fjerne loftet for, hvor meget kurserne for ledige må koste.

Det vækker glæde hos Håndværksrådet, der vurderer, at tiltaget vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne.

Når prisloftet bliver fjernet, vil ledige nemlig i langt større omfang få adgang til den efteruddannelse eller opkvalificering, som både de og virksomhederne har brug for.

- Det er grundlæggende et problem, hvis prisen på efteruddannelse betyder, at danske virksomheder ikke kan rekruttere medarbejdere med de rette kvalifikationer. Når ledige fremover bliver bedre kvalificeret, vil det til gengæld styrke virksomhederne, forklarer Heike Hoffmann, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Det er svært at få for meget uddannelse
Siden prisloftet blev indført, har der været talrige eksempler på, at virksomheder har måttet sige nej til ansøgere, fordi prisloftet forhindrede den konkrete opkvalificering, som jobbet forudsatte.

- SMV’erne er ekstremt hårdt presset lige nu, bl.a. i forhold til finansiering, og det kan være meget svært for den enkelte lille virksomhed både at ansætte en ny medarbejder og samtidig skulle investere i efteruddannelse. På dette område har vi i høj grad brug for offentligt-privat samarbejde. SMV’erne vil gerne bidrage til at fastholde et højt beskæftigelsesniveau, og så må den offentlige sektor bidrage med at stille den relevante uddannelse til rådighed, siger Heike Hoffmann.

Håndværksrådet understreger, at et øget forbrug af offentlige midler på efteruddannelse er langt bedre end at spare. Besparelsen bliver nemlig hurtigt brugt på mere understøttelse, fordi de ledige forbliver ledige.

- Vi er helt på linje med Mette Frederiksen, når hun siger, at det er svært at få for meget uddannelse. Det gælder også for de medarbejdere, der beskæftiges i de små og mellemstore virksomheder, slutter Heike Hoffmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128