23948sdkhjf

GN fastholder ambitiøst vækstmål

På trods af den generelle økonomiske usikkerhed, fastholder GN Store Nord ambitionerne om at fordoble koncernens EBITA-margin oven på et 2011-regnskab med vækst.
GN Store Nord A/S’ samlede omsætning for 2011 udgjorde 5.564 mio. kr. svarende til en organisk vækst på 9 procent.

Foruden at skabe solid organisk vækst i 2011 forbedrede GN også sin indtjening væsentligt med en forøgelse af EBITA på knap 30 procent i GN ReSound og knap 40 procent i GN Netcom.

Fastholder vækstmål
Det får selskabet til at fastholde de tidligere udmeldte vækstmål i årsrapporten for 2011.

”GN meddelte i november 2010, at koncernens finansielle mål for 2013 er at fordoble koncernens EBITA-margin til ca. 19 procent i forhold til 9 procent i 2010 (eksklusive TPSA-sagen). På trods af de usikre makroøkonomiske forhold fastholder GN sine forventninger til EBITA marginen og opjusterer omsætningsmålet med DKK 100 mio. til “mere end DKK 6,4 mia.”.”

Store forventninger til SMART
- I Årsrapport 2010 erklærede vi, at GN var 'Tilbage på vækstsporet’. Jeg kan med tilfredshed konkludere, at 2011 blev et år med meget stærk vækst. Samtidig blev det også året, hvor vi fik afsluttet den 10 år lange strid med TPSA og dermed sikrede mere end DKK 3 milliarder til vores aktionærer, siger GN Store Nords bestyrelsesformand Per Wold-Olsen, som forklarer fremgangen således:

- I GN ReSound har omstruktureringen af supply chain funktionen gjort markante fremskridt i 2011, og den har vist os, at vi har yderligere muligheder for at nedbringe kompleksiteten og omkostningerne i vores forretning, også uden for supply chain og produktion. Derfor har GN ReSound lanceret SMART programmet, som adresserer adskillige historisk betingede faktorer, der har forhindret GN ReSound i at fungere som en fuldgyldig global virksomhed. Baseret på vores erfaringer med det lignende FAST program, som vi gennemførte i GN Netcom i 2008-2009 er jeg overbevist om, at SMART vil løfte GN ReSound til et højere niveau.

EBITA udgjorde 1.284 mio. kr., hvoraf 731 mio. kr. relaterede sig til afslutningen af voldgiftssagen mellem DPTG og TPSA. EBITA for de to driftsselskaber udgjorde 736 mio. kr., en stigning på 33 procent i forhold til 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094