2,9 millioner til forskning i grøn ammoniak
Forskere fra Aarhus Universitet og universitetet i Stanford går nu i gang med at udvikle en bæredygtig teknologi til lokal-skala produktion af grøn ammoniak.
Projektet har fået en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond på 2,9 millioner kroner og nu begynder arbejdet med at udvikle en teknologi, der kan få stor betydning for ammoniakproduktion – en af verdens største udledere af CO2.
I projektet, der går under navnet "A new twist on ammonia production: more efficient electrochemical synthesis using 'designer' hydrogen-binding mediators", vil forskerne tage udgangspunkt i eksisterende elektrokemisk synteseteknologi.
- Processen er i dag totalt ineffektiv, men vi har fundet på en ny metode, hvorved vi kan kombinere nitrogen og hydrogen, som gør teknologien meget attraktiv at kigge nærmere på, siger Adjunkt Emil Drazevic fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.
Elektrokemisk syntese af ammoniak lider i dag under en lav faradaisk effektivitet og et højt energiforbrug. For at undgå dette vil forskerne bruge en speciel elektrolyt, der muliggør genanvendelse af brint i reaktoren og øger reaktionens selektivitet.