23948sdkhjf

Dansk start up vil til Storbritannien og USA inden sommer

Den relativt nye health tech-virksomhed, Radiobotics, er i fuld gang med skaleringen af forretningen. Ny kapital er netop hentet ind, og målet står klart: Radiobotics skal have deres teknologi ud at arbejde på sygehusene i Skandinavien, i Storbritanien og i udvalgte områder af USA inden for det næste halve år. Salgsarbejdet skal for alvor løbes i gang nu.

Siden 2018 har Radiobotics arbejdet på at udvikle en teknologi, der kan hjælpe radiologer med at vurdere røntgen-billeder og stille diagnoser.

En teknologi, der har et stort potentiale, da det på sigt kan spare mange arbejdstimer og skabe sikkerhed i processen.

Starter med knæ
Foreløbig koncentrerer Radiobotics sig om at klæde den nye teknologi på til at kunne gennemskue røntgen-billeder af knæled.

Det har man valgt for hurtigt at få teknologien ud på sygehusene og arbejde på et ikke fatalt område. Og ikke mindst fordi, at der er den største volumen på billeder af netop knæled.

Men med tiden skal Radiobotics lære hele kroppen at kende og kunne assistere radiologer i deres arbejde med at analysere billeder, uanset om man taler brud eller skader på for eksempel knæ, hofter, skuldre, håndled eller ankler.

Og dette fremtidige produkt er der rigtig mange, der kan se fidusen i. Senest er Radiobotics udpeget blandt 20 andre europæiske start ups som nomineret til prisen Future Unicorn 2021.

Altså, som en virksomhed, der kan vise sig at have potentiale til at opnå en markedsværdi på over en milliard dollars.

Glade for valideringen
Hvor langt Radiobotics er på rejsen, mod en værdisætning på en milliard dollars, er svært at sige lige nu. Og for Københavner-virksomhedens COO, Stine Mølgaard Sørensen, er tankerne om skyhøje værdiansættelser også lidt difuse set fra kontoret på fjerde sal i en sidegade til Kongens Nytorv.

Indtil nu har man holdt snuden i sporet og arbejdet frem mod at kunne få en færdig teknologi klar til at komme ud at arbejde. Klar til salg.

- Jeg vil sige, at vi er glade for, at der er nogen, der har kigget på vores case og nu validerer potentialet i, hvad vi kan udvikle os til at blive, siger Stine Mølgaard Sørensen, der understreger, at det væsentligste for Radiobotics ligger i, at virksomheden vurderes til at kunne få væsentlig indflydelse og gøre en reel forskel i vigtige processer i sundhedsvæsnet.

Ny kapital
Radiobotics har netop afsluttet en lille kapitalrunde og har fået tilført 8,5 millioner kroner. Det er godt og vel midler, der kan holde forretningen i drift i det næste års tid.

Men mere væsentligt, så er en af de nye investorer den anerkendte britiske radiolog, Dr. Fiona Pathiraja, der står i spidsen for venturefonden Crista Galli Ventures.

- Hende er vi rigtig glade for at have fået om bord. Fordi hun kommer fra branchen og kan hjælpe os på vej. Hun har den helt rigtige forståelse for, hvad behovet er, og hvilke produkter der skal satses på. Hun kan være med til at sparke nogle døre ind, og så har hun også det store perspektiv i forhold til at se, hvor vi kan være med til at skabe værdi, siger Stine Mølgaard Sørensen.

Hun forklarer også, at venturefonden skal være med til at gøre Radiobotics klar til den næste store kapitalrejsning, hvor man i løbet af de næste otte måneder skal samle i omegnen af 40 millioner kroner og dermed blive klar til at kommercialisere de foreløbige produkter, som udover en algoritme til knæled også kommer til at tælle en algoritme til hofteled.

På sigt satser Radiobotics på at kunne dække 70 procent af det menneskelige skelet.

På vej til USA
En del af den nye kapital skal også bruges på at etablere Radiobotics i USA. Man er i gang med at få flere CE-mærker og påbegynder snart den kliniske validering i USA med en ansøgning, der sendes til den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) inden jul.

Hvis alt går efter planen, så burde godkendelsen være i hus om tre måneder, og så er Radiobotics, om corona-pandemien vil, klar til at rykke til Houston, Texas og etablere en satelit.

Området er slet ikke ukendt. I de seneste år har Radiobotics været på Houston Medical Centers accelerator-program.

- Vi er i fuld gang med at planlægge vores opstart i USA, der i første omgang bliver drevet af os selv. Lige så snart vi har en FDA-godkendelse, så skal vi være klar til at rykke derover. Men på sigt, skal vi selvfølgelig ansætte folk til at drive den del af forretningen, siger Stine Mølgaard Sørensen, der sammen med Radiobotics står over for en afgørende periode. Både i Skandinavien, Storbritannien og i USA.

- I løbet af første og andet kvartal 2021 skal vi ud og bevise, at vi kan kommercialisere vores produkter, lyder det fra Stine Mølgaard Sørensen.

Radiobotics blev grundlagt i 2017 af Mads Jarner Brevadt, Pavel Lisouski, Martin Axelsen og Stine Mølgaard Sørensen. Virksomheden modtog så sent som i september den prestigefyldte Dansk Erhverv-prisen 2020, som blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079