23948sdkhjf

Velfærdsteknologi: Der er fortsat et stort uforløst potentiale

De danske kommuner er nået langt med implementeringen af velfærdsteknologi over de seneste år. Særligt i 2020 og i forbindelse med corona-pandemien.

Men ifølge en undersøgelse fra Teknologisk Institut, CareNet og Danish.Care – branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi, er det kun omkring 10 procent, der oplever, at potentialet for teknologien i høj grad er indfriet. Det fortæller Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

- Med afsæt i årets undersøgelse kan vi konstatere, at der fortsat er et stort uindfriet potentiale for velfærdsteknologien i de danske kommuner, og derfor er hele grundtanken med et stærkt og alsidigt nationalt netværk på området aktuelt som aldrig før, siger Anders Lyck Fogh-Schultz, der er netværksleder i CareNet og chefkonsulent for velfærdsteknologi i Danish.Care.

- Særligt besvarelserne om velfærdsteknologi og hjælpemidler undervejs og efter COVID-19 vidner om, at vi kan og skal mere i forhold til borgernær teknologi på sundhedsområdet – og fortsat belyse best practice, når vi taler implementering i landets kommuner, siger Anders Lyck Fogh-Schultz.

Om undersøgelsen:

CareNet har i samarbejde med Danish.Care og Teknologisk Institut siden 2017 undersøgt danske kommuners anvendelse af velfærdsteknologi, og hvilke oplevelser og erfaringer brugen af velfærdsteknologi har givet de forskellige kommuner. 

Undersøgelsen for 2020 er baseret på spørgeskemabesvarelser fra 72 ud af landets 98 kommuner.

- Den danske branche for hjælpemidler og velfærdsteknologi er bygget på en forpligtelse om at levere løsninger til gavn for mennesker og samfund. Med COVID-19 er dette aktuelt som aldrig før. Pandemien har understreget værdien af en bred vifte af forskellige velfærdsteknologier, der kan understøtte borgerne i at klare sig bedre selv uafhængig af fx skemalagt pleje, siger Morten Rasmussen, der er direktør i Danish.Care.

- Med Coronaen som bagtæppe er det branchens opgave – sammen med kommunerne – at sikre, at vores udsatte borgere har de bedst mulige hjælpemidler og velfærdsteknologier i situationer, hvor plejepersonale og pårørende ikke kan være lige så tæt på, og som samtidig giver brugerne bedre oplevelse af tryghed og selvhjulpenhed, siger Morten Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126