23948sdkhjf

Ambu med uændret kurs

Investeringerne i både USA og Asien koster lidt på bundlinjen for medico-virksomheden, som holder den udstukne kurs i årets første kvartal.
Det skrider planmæssigt fremad for Ambu.

Sådan lyder konklusionen oven på medico-virksomhedens regnskab for årets første kvartal, der viser en omsætning på 234,4 mio. kr. mod 232,9 mio. kr. i 1. kvartal året før.

Resultatet af den primære drift (EBIT) blev på 26,0 mio. kr. mod 29,4 mio. kr. i 1. kvartal sidste år, hvilket skyldes investeringer i salgsaktiviteterne i både USA og Asien.

- Omsætningsudviklingen i kvartalet har været flad men på niveau med vores forventninger, og vi fastholder vores forventning om en organisk vækst i indeværende regnskabsår i niveauet 4-5 %. Selv om markedsforholdene er udfordrende på nogle markeder, især i Sydeuropa, så ser vi gode muligheder for at skabe vækst via blandt andet et øget salg af nye produkter og via vores intensiverede opbygning af salgsressourcerne på det amerikanske og det asiatiske marked. Salget af nye produkter har for første gang siden lanceringen af vores strategi, GPS Four, i 2009 udgjort mere end 10 % af vores omsætning, og vi forventer, at stigningen fortsætter. I 1. kvartal har vi fortsat den positive udvikling i bruttomarginalen, siger administrerende direktør Lars Marcher med en tilføjelse om, at ”nye produkter” defineres som produkter lanceret efter 1. oktober 2009.

Ambu fastholder derfor forventningerne til hele regnskabsåret 2011/12:
• Omsætning: 1.025-1.035 mio. kr. (baseret på en gennemsnitlig USD-kurs på 540 og en GBP-kurs på 850)
• EBIT-marginen: I niveauet 15-15,5 %
• Resultat før skat: I niveauet 14,5 % af omsætningen
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078