23948sdkhjf

Image House klar med unikt overvågningssystem

Et nyt system fanger automatisk skader på S‐togenes strømaftagere, så de kan udbedres, før de river køreledningerne ned.
Image House og Banedanmark har længe arbejdet på at løse problemet med nedrevne køreledninger forårsaget af skader på togenes strømaftagere, og nu er en helt unik løsning klar.

Den nye og avancerede overvågningsteknologi sikrer, at tog med defekte strømaftagere (pantografer) bliver opdaget, før skaderne får udviklet sig til et niveau, hvor det har konsekvenser for køreledningerne.

Ifølge Vilhelm Mortensen, der er sektionschef i Banedanmark, vil det betyde færre forsinkede tog til glæde for passagererne, og lavere vedligeholdelsesudgifter til glæde for Banedanmark. Og en sikkerhedsrisiko mindre for alle.

- Vi ser mange nye udfordringer indenfor Intelligent Traffic Solutions (ITS), hvor vores specialistteam af ingeniører arbejder med fremtidens spændende opgaver, fortæller Hans Steenberg, direktør i Image House.

< S‐togenes strømaftagere overvåges døgnet rundt med anlæg placeret på de centrale afsnit af S‐banen i det indre København.


Løsningen, der blev taget i brug ved årsskiftet og som har fået navnet PantoInspect, er resultatet af et flerårigt samarbejde mellem Image House og Banedanmark.

PantoInspect virker ved, at sensorer giver signal til lasere og et avanceret digitalkamera, når et tog nærmer sig. Laserne oplyser den kulbane, der sidder på togets strømaftager og dermed afsløres brud eller andre skader, der i værste tilfælde river køreledningerne ned.

Skaderne ses med kameraet, som sender billederne videre til en computer, som analyserer dem.

Interessen for PantoInspect er også stor i udlandet, som sammen med fjernbanen bliver de næste indsatsområder for Image House.

< Den grønne laserlinie detekterer eventuelle brud i kulbanerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094