23948sdkhjf

Forventer regional robot-hub etableret i Sønderborg

Det er ikke mange uger siden, at Odense via den nationale strategi med etablering af erhvervsklynger, blev udpeget som den danske hovedby, når talen falder på robotter. 

På den anden side af det sydfynske øhav findes giganten Danfoss, der om nogen interesserer sig for robotteknologi. Og her ønsker man sig brændende at blive tættere knyttet med de innovative virksomheder i robotklyngen.

- Som en avanceret slutbruger af robotteknologi og frontløber inden for smart produktion vil Danfoss gerne i dialog med de små innovative virksomheder, der kan give os indsigt i den nyeste teknologi og accelerere vores innovation, siger Jakob Fredsted, Senior Vice President, Technology, Danfoss Drives, i en pressemeddelelse.

- Vi har allerede haft megen glæde af samarbejdet med virksomhederne omkring Odense og i det innovative robotmiljø på SDU. Og nu er potentialet endnu større. I samarbejde med Odense Robotics vil vi forankre denne viden i Sønderborg-området til glæde for Danfoss og andre virksomheder i regionen, siger Jakob Fredsted.

Styrket udvikling
Danfoss er netop trådt til som den første industrisponsor for Odense Robotics. Med en million kroner gennem Bitten & Mads Clausens Fond ventes det nu, at Sønderborg der har en særlig stærk repræsentation af virksomheder inden for maskinbygning, integratorer, mekatronik og ikke mindst slutbrugere, vil få den første regionale hub under Odense Robotics.

- Sponsoratet fra Bitten & Mads Clausens Fond er en vigtig trædesten i etableringen af den nationale klynge og en sønderjysk robothub, som bliver omdrejningspunkt for innovation og udvikling indenfor robot og automation i regionen, siger Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics. Han tilføjer, at robotklyngen har et ønske om at invitere flere danske produktionsvirksomheder ind som sponsorer og samarbejdspartnere.

- Samarbejdet med fyrtårnsvirksomheder som Danfoss er win-win, fordi vi kan bringe de små innovative robot-, drone- og automationsvirksomheder tættere sammen med store slutbrugere. Det er til gavn for dansk konkurrenceevne og styrker udviklingen af den danske robotklynge, siger Mikkel Christoffersen.
 
Den nationale robotklynge forventer at etablere den regionale hub i Sønderborg i første kvartal næste år. Der er allerede etableret et netværk for mekatronik i området, ledt af Sønderborg Vækstråd, og netværket vil nu videreudvikle sig som en del af den regionale hub.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078