23948sdkhjf

Danske virksomheder outsourcer naivt

Det er langt fra altid de kinesiske underleverandørers skyld, når et dansk-kinesisk samarbejde med outsourcing mislykkes.
Flere danske virksomheder har på det seneste vendt næsen hjemad efter mere eller mindre mislykkede forsøg på at outsource produktionen til især Kina.

Det er dog kun den halve sandhed, når virksomhederne beskriver de kinesiske samarbejdspartnere som utroværdige, ustabile eller på anden vis umulige at arbejde sammen med.

Det mener Jørgen Sylvest Jensen, der er indehaver af den dansk-kinesiske outsourcing-producent, APC Asian Production & Components ApS, med kontor i Danmark og afdelinger i Shanghai og Shenzhen.

- Der er aldrig nogen, der nævner, at det i næsten 100 procent af tilfældene er firmaernes egen fejl. Mindre danske firmaer tror, at de selv kan entrere med kinesiske underleverandører, men det kan de ikke altid. Der er mange kulturelle og sproglige barrierer, som skal overvindes. Og så er det et must, at man er i Kina, hvis man skal outsource, siger han.

Lavvolumen også en mulighed
Ifølge Jørgen Sylvest Jensen er risikoen for, at en kinesisk samarbejdspartner eksempelvis hæver priserne under et samarbejde betydeligt mindre, når man benytter sig af et outsourcingfirma. Det er den, fordi det kinesiske firma ved, at urent trav kan få mere vidtrækkende konsekvenser ved, at alle outsourcingfirmaets danske samarbejdspartnere trækker sig.

Og så handler outsourcing ikke altid om det store ordrer.

- Der er behov for at fortælle små og middelstore firmaer, at der er mange penge at spare ved outsourcing til Kina også for små ordrer på bare 100 stk. Men det er et must at anvende et outsourcingfirma, der er bosat i Kina, for så siger kineserne ikke nej til lavvolumen, pointerer Jørgen Sylvest Jensen.

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096