23948sdkhjf

Handlen godkendt: Ørsted sælger udendørsbelysningen fra

Konkurrencemyndighederne har onsdag godkendt kæmpehandlen af Ørsteds danske forretning til 21,3 milliarder kroner, der blev indgået i september sidste år.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Ud over elnet-kunderne i selskabet Radius sælger Ørsted også knap 700.000 private el-kunder og sin udelysforretning. Nu skal en større proces i gang, hvor virksomhederne i løbet af de kommende måneder og år skal smeltes sammen, skriver mediet.

Nyt navn
Seas-NVE's administerende direktør Jesper Hjulmand ser gerne, at det nye fælles selskab får et nyt navn, der kan give selskabets 1700 ansatte og dets kunder, en fælles identitet. Det er dog i sidste ende op til Seas-NVE's øverste myndighed: Repræsentantskabet, at beslutte. Det vil ske efter sommerferien.

Radius og Seas-NVE's eget elnet-selskab Cerius forbliver to selvstændige datterselskaber med egne navne.

Salg to år undervejs
Med konkurrencemyndighedernes godkendelse er der sat punktum for en to år lang proces, der begyndte, da Ørsted i juni 2018 annoncerede, at den danske forretning skulle sælges.

Siden bremsede et flertal uden om den daværende VLAK-regering et salg, da Ørsted angiveligt var på vej på udenlandske hænder.

I september blev et køb som godkendt af staten og nu altså godkendt af konkurrencemyndighederne.

Læs hele historien fra vores søstermedie Energy Supply her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11