23948sdkhjf

Interflux Danmark får ny partner: Leif Fenger sælger sit livsværk

Leif Fenger, ejer og direktør i Interflux Danmark, der leverer udstyr og forbrugsmaterialer til elektronikindustrien, har besluttet løbende at overdrage sit livsværk til nye hænder.

De hænder sidder på Anders Alkjær, der har været en faglig samarbejdspartner og nær ven for Leif Fenger siden 1985. Sammen startede de med Interflux produkterne i Danmark i 1989.

Det fortæller Leif Fenger til Electronic Supply.

- Anders Alkjær sidder i vores advisory board, og jeg ville allerhelst sælge til ham. Virksomheden er jo en fælles baby. Heldigvis var han også meget med på at købe på betingelse af, at vi kan få et ejerskifte, hvor jeg er med minimum et par år endnu, siger Leif Fenger.

Han fortæller, at den ”glidende overgang” består i, at virksomheden sælges ad to omgange frem mod 2023.

- Jeg fortsætter som direktør mindst indtil udgangen af 2022, og derfra er planen, at jeg fortsætter enten som ansat i selskabet eller tilknyttet som konsulent. Det afhænger af flere ting på det tidspunkt, siger han. 

Babyen kommer hjem
Salget bliver en del af et løbende generationsskifte, der begynder ved årsskiftet 2021 og går frem til 2023.

- Jeg bliver 70 år i november, så det var tid til at finde en løsning for Interflux Danmarks fremtid. Jeg kan ikke gå ti år baglæns, så derfor har Anders og jeg brugt de sidste par år på at planlægge en god løsning for begge parter, og sammen drive Interflux videre. Så det her er bestemt den bedste og mest logiske løsning, siger Leif Fenger.

Anders Alkjær står i spidsen for Interflux Scandinavia i Sverige, som han grundlagde i 1993. Anders var også med som fødselspartner af Interflux Danmark i 1998 med en mindre ejerandel. I 2007 købte Leif Fenger anparterne tilbage fra Interflux i Sverige og har selv drevet selskabet siden.

- Ved at sælge Interflux Danmark til Anders og Interflux Scandinavia er det lidt som om, at min baby kommer hjem. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger han.

Planen er, at det svenske foretagende køber 75 procent af Interflux Danmark ved indgangen til 2021. Det køb følges op 1. januar 2023, hvor de sidste 25 procent bliver overdraget til Interflux Scandinavia. Den dag kan Interflux Danmark samtidig fejre sit 25-års jubilæum.

Leif Fenger slår fast, at der ikke bliver mærkbare ændringer i forbindelse med overdragelsen.

- Lokationen forbliver den samme, de ansatte fortsætter uændret. Det var vigtigt for begge parter, da det betyder en fuldstændig kontinuitet i driften og overfor vores trofaste kunder, siger han.

Ikke vemodig
Det er ikke en vemodig Leif Fenger, der sender sit livsværk videre.

- Overhovedet ikke. Jeg har det rigtig godt med det. Det betyder ikke noget, om jeg kunne have fået lidt mere eller mindre for butikken et andet sted. Min baby er blevet voksen og bliver i familien. Det er det vigtigste. Jeg glæder mig til at arbejde endnu tættere sammen med Anders, og får vel lidt endnu en smule medbestemmelse, siger han med et smil i stemmen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109