Ny medejer vil udleve sit iværksætter-gen hos Converdan
Jens Kiib har skiftet sin stilling som CTO i Triax ud med et nyt job som medejer og CTO hos Rødding-virksomheden Converdan.
Dermed har han vinket farvel til en virksomhed med afdelinger i ni lande og sagt goddag til et 18-mand stort foretagende i Sønderjylland.
- Jeg har arbejdet med udvikling af større virksomheder i mange år, men som medejer får jeg mulighed for at bruge det iværksætter-gen, som jeg altid har haft, siger Jens Kiib til Electronic Supply om jobskiftet.
Tid til opskalering
Hans nye rolle bliver, sammen med den øvrige ejerkreds, at løfte Converdan til det næste niveau på det væksteventyr, som de står på tærsklen af. Samtidig med at den nuværende agilitet skal fastholdes.
- Converdan er nået til et sted, hvor der skal skaleres op. Det er en sund og veldrevet virksomhed, og nu skal den vokse og have flere medarbejdere, og det kræver en anden form for ledelse, siger han og fortsætter:
- Vi vil gerne køre større projekter og køre flere af dem parallelt, og det kræver flere folk i større og flere teams. Og så er det bare sådan, at når en virksomhed vokser, kommer der flere ledelsesprocesser ind over. Alle kan ikke referere til idémanden, når virksomheden når en vis størrelse, siger Jens Kiib.
Turbo på grøn omstilling
Udbygning af udviklingsafdelingen og de eksisterende teams er netop der, hvor Jens Kiib vil sætte trumf på.
- Det har jeg gjort i mine tidligere job i Scanvaegt, Schneider Electric og Triax. Jeg glæder mig til den rejse, Converdan skal på. Vi har en størrelse, hvor vi stadig er agile, og vores set-up med stærke produktplatforme og egen produktion gør os interessante, selv for store virksomheder, idet vi hurtigt kan komme fra idé til prototype og over i produktion. Den agilitet skal vi holde fast i, selv når virksomheden vokser, siger Jens Kiib
Især ét område får opmærksomhed fremover; power elektronik til den grønne omstilling.
- Det grønne område fylder meget hos os allerede, og det kommer til at fylde mere. Anvendelse af energi fra vindmøller og solceller rimer på elektrificering, og det rimer på power elektronik, som jo er vores passion, siger Jens Kiib og fortsætter:
- Det en kæmpe dagsorden. Selv efter sådan en corona-krise, er klimaet stadig på dagsordenen. Det tager vi ret seriøst, siger han.