23948sdkhjf

Corona: Dansk maskinbygger udvikler maske-vasker

Den danske producent af vaskeanlæg til industrielt brug, Anmasi, er trådt ind i et nyt segment. Manglen på åndedrætsværn og stigende priser på grund Covid-19-efterspørgsel betyder, at der er opstået et behov for at vaske åndedrætsværn.

- Udstyrsrensning er noget, som vi sælger på daglig basis. Og til store kunder blandt andet i den farmaceutiske industri, så vi kender kravene, siger Anders Hedeby Sørensen, der er partner og salgsdirektør, Anmasi, om udviklingen af det nye anlæg, der anvender ultralyd til vask.  

- Komponenterne er alle nogle, som vi arbejder med i dag.

Sammen med en underleverandør har Grindsted-virksomheden udviklet et vaskeanlæg, som kan vaske omkring 1.000 åndedrætsværn om dagen af type FFP1, FFP2 og FFP3. Vasken betyder, at værnene kan genanvendes.

Det var en forespørgsel fra en kunde i udlandet, som er grunden til, at udviklingen blev sparket igang, og det er sket i tæt samarbejde med et firma, der har mere en 30 års erfaring og er specialiseret i udstyr til den farmaceutiske industri og hospitalsbranchen. Nu venter kunden på, at en ansøgning går igennem, så bliver købet en realitet, og det første anlæg bliver bygget.

Klar til produktion
Ligesom mange andre virksomheder har Anmasi forsøgt at kigge på, hvordan virksomhedens viden og produkter kan bidrage positivt til at komme ud af corona-krisen bedst muligt. 

- Vi har endnu ikke tilbudt nogle af disse anlæg i Danmark, men i tilfælde af, at der opstår et behov er design, koncept og funktionalitet nu færdigudviklet og klar til produktion. Det betyder, at et anlæg kan leveres indenfor 4-6 uger, hvis virksomheder, myndigheder eller lignende kommer i en situation, hvor en sådan investering giver mening, siger salgsdirektøren.

Der er allerede på nuværende tidspunkt udført grundige test af konceptet. Testene har været positive selv efter gentagne vask. 

- Vi har lavet nogle tests. Fordi det ene er at vaske maskerne, men en anden ting er, om de har den samme modstandsdygtighed bagefter. Og det virker, siger Anders Hedeby Sørensen.

Betjenes manuelt
Vaskeanlægget anvender vakuum og ultralydsteknologi til først at desinficere og vaske åndedrætsværn med hydrogenperoxid (H2O2), som kommercielt er tilgængeligt i en tre procents opløsning.

Det er dokumenteret, at man i dette blandingsforhold indenfor ét minut effektivt kan fjerne en lang række mikroorganismer, bakterier, gær, svampe, vira og sporer på ikke-levende overflader.

Åndedrætsværnene bliver vasket med den rette blanding af hydrogenperoxid, og herefter skylles de i en ultralydstank med vand. Det betyder, at kemikalieresterne bliver fjernet, inden åndedrætsværn placeres i tørrekabinen.

Alle maskerne håndteres i specialdesignede kurve, hvor de både vaskes, skylles og tørres i processen, der bliver manuelt betjent af en operatør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094