23948sdkhjf

Direktør: Banken trak tæppet væk under Phasion Group

Den nordvestjyske værktøjskoncern var på vej mod bedre tider, men virksomhedens bankforbindelse turde ikke fortsætte.
I sidste uge blev Skive-virksomheden Phasion Group begæret konkurs, og det var virksomheden selv, der indgav begæringen til skifteretten i Viborg. Finanskrisen havde været hård ved selskabet, men alligevel var det lykkedes at forhandle en aftale på plads med virksomhedens bankforbindelse. De fik dog kolde fødder.

- Da finanskrisen startede, mistede vi 50 % af omsætningen, og siden har vi kæmpet for at få tilpasset vores kapacitet, forklarer CEO Svend Lund til Metal Supply.

- Øvelsen lykkedes, og der var lavet aftaler med banken, men for et halvt års tid siden valgte de alligevel at nedskrive deres engagement hos os. Vi overholdt ellers de budgetter, vi havde lagt sidste år med banken, men de valgte altså at springe fra halvvejs, fortsætter han.

De fleste kreditorer holdes skadesløse
Derfor valgte han selv at indgive konkursbegæringen, før der forsvandt yderligere kapital ud af selskabet.

- Vi lukker med en egenkapital på mellem 6 og 7 mio. kr., men det nytter ikke noget, når man ikke kan skaffe kapital til at drive det videre, siger Svend Lund.

Læs også: Phasion Group erklæret konkurs

- Så måtte jeg hellere trække stikket, mens både kunder og leverandører kunne holdes skadesløse, tilføjer han.

Vietnamesisk søsterselskab fortsætter
Phasion Group har i de seneste år reduceret i medarbejderstaben, og med konkursen er de resterende 25 medarbejdere også blevet afskediget.

- Jeg har gjort hvad jeg kunne for at få dem omplaceret, og det er også lykkedes for en del af dem, fortæller Svend Lund.

Han understreger samtidig, at det vietnamesiske søsterselskab Viedam, der blev etableret i 2003, ikke er omfattet af konkursen og dermed fortsætter uændret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156