23948sdkhjf

Oversvømmelser rammer pc-markedet

Den seneste tids naturkatastrofer i Thailand begynder nu at kunne ses på bundlinjen hos flere af de førende pc-producenter.
Oversvømmelserne i Thailand begynder nu at sætte deres spor på pc-markedet, hvor produktionen sidder fast og priserne derfor stiger.

- Hele kæden af pc-produktion sidder fast i en flaskehals. Det er ikke et problem, som vi selv kan løse, og derfor er vi begyndt at hæve priserne, erkendte J. T. Wang, adm. direktør i Acer, for nyligt på et møde for firmaets investorer.

Her kom det frem, at priserne er nødt til at stige med 5-20 procent for at følge med de ekstraomkostninger, som oversvømmelserne har pådraget branchen.

Acer meldte tidligere ud, at man forventede et jævnt salg i fjerde kvartal, hvor der måske endda var mulighed for en lille stigning. Nu forlyder det i stedet, at man forventer en nedgang på 10 procent i forhold til tredje kvartal.

Konkurrenterne er enige
Også markante aktører som Asustek Computer og Samsung Electronics har i de seneste rapporter erkendt, at oversvømmelserne i Thailand vil sætte et præg på resultaterne for fjerde kvartal – som minimum.

- Som et resultat af oversvømmelserne vil HDD-industrien i fjerde kvartal lide sin største nedgang i tre år, lyder det fra Asustek.

- Vi regner med, at pc-salget bliver lavere end forventet. Som et resultat deraf forventer vi svækkede DRAM-priser, konstaterer Samsung.

Omkring 25 procent af verdens hard disk-produktion er beliggende i og omkring Bangkok, som har været hårdt ramt af oversvømmelserne.

Kilde: EETimes

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078