23948sdkhjf

GN må vente lidt med polsk tvangsinddrivelse

Appeldomstolen i Warszawa har stadfæstet den oprindelige afgørelse om at vente med en tvangsinddrivelse i Polen indtil de østrigske domstole har færdigbehandlet TPSA's klage.
Dermed kan GN Store Nord formentlig se frem til endnu en måneds ventetid.

- Vi anerkender, at Appeldomstolen i Warszawa med denne beslutning bekræfter vigtigheden af den igangværende retssag i Østrig. I vores øjne bekræfter dette, at de polske domstole vil håndhæve den østrigske Voldgiftsdomstols kendelse fra den 3. september 2010, så snart TPSA’s grundløse klage er blevet afvist af de østrigske domstole. Derudover bør det ikke glemmes, at mens vi venter på at kendelsen bliver håndhævet, stiger såvel de påløbne renter, der skal betales til DPTG, samt yderligere udgifter til domstole og advokater dramatisk for TPSA og selskabets aktionærer, siger CFO i GN Store Nord, Anders Boyer, i en pressemeddelelse.

Fakta om sagen
GN Store Nord er fortsat involveret i en voldgiftssag mod Telekomunikacja Polska S.A. (TPSA) via sin ejerandel på 75% i DPTG I/S.

Sagen vedrører fastsættelsen af den mængde trafik, der er overført via det fiberoptiske NSL-telekommunikationssystem i Polen.

DPTG er berettiget til 14,8% af overskuddet fra NSL for perioden 1994-2009. Vold-giftsretten har sæde i Wien i Østrig.

Voldgiftssagen mod TPSA blev indledt af DPTG i 2001, da TPSA undlod at redegøre for al trafik på NSL, der var påkrævet for at kunne udregne DPTG’s andel af omsætningen genereret på NSL.

Den 3. september 2010 tildelte DPTG DKK 2,9 mia. for perioden 1994 til medio 2004 (fase 1). På trods af, at afgørelsen er endelig og juridisk bindende, betalte TPSA ikke beløbet inden for den af voldgiftsdomstolens fastsatte frist på 14 dage og betalingen er fortsat udestående.

Der bliver tilskrevet strafrenter på 6% p.a., indtil betalingen er modtaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078