23948sdkhjf

Populær kanal fejrer 50 års jubilæum

Installationskanalen fra Hager/Tehalit kan i år fejre 50 års jubilæum på det danske marked. Her er en del af forklaringen på dens vedvarende succes.
En original og god idé, samarbejde og evnen til at tilpasse sig til danske marked.

Det er blandt de vigtigste ingredienser i den succesopskrift, som har sikret Tehalitkanalen 50 år på det danske marked.

Det mener Erling Bech, produktchef i Wexøe A/S.

- Det har jo nok noget at gøre med at have været først på markedet. Vi var først herhjemme, Tehalit via Wexøe, med kanaler i det hele taget til ledninger og kabler, forklarer Erling Bech.

- Der har Knud Wexøe, grundlæggeren af firmaet, været rigtig forudseende og fået ramt det rigtige tidspunkt. Det blev etableret i hele branchen allerede den gang, da de første kanaler kom. De første var ledningskanaler, så kom kabel- og endelig installationskanalerne.

Tilpasningsevne
I dag har markedet et større udvalg, men alligevel er det netop Tehalit kanalen, som folk efterspørger mest.

- En af grundene til den store succes, tror jeg, er, at vi altid har søgt at tilpasse os det danske marked. De danske kontaktsystemer har altid passet ind i vores installationskanaler, både mekanisk og farvemæssigt, fortæller Erling Bech.

- Rent mekanisk har vi udviklet nogle produkter herhjemme, så man kunne sætte de danske kontaktsystemer i. Det er nok en væsentlig årsag til vores succes også i dag.

Samarbejde
Gennem tiderne har Wexøe også haft et meget tæt samarbejde med producenter af kontaktsystemer.

- F.eks. har vi skabt en fod, så deres dåser med kontakter passer i vores kanaler. Vi har desuden løbende udviklet andet tilbehør, så de forskellige kontaktserier passer til vores kanaler, bl.a. nogle rammer der passer til serierne. Og gennem stort set alle årene har vi tilbudt at lave såkaldte lågudsnit - lågstykker med huller til 1,2 eller flere stikkontakter. Elektrikeren kan således lave installationen klar, montere stikkontakterne, og efterfølgende montere lågudsnittene på kanalen.

Fleksibilitet
Installationskanalen udmærker sig også ved, at man uden de store problemer kan lægge kabler ind i kanalerne, når man udvider installationen. Det skyldes, at den dåse der sidder i, ikke er hæftet fast foroven eller forneden. Så det er fleksibelt og nemt at udvide.

- Den er fremtidssikret, nem at udvide på og nem at flytte rundt på, hvis kontakterne skal flyttes, smiler produktchefen.

Jubilaren og fremtiden
Nu fejrer Wexøe så 50 års jubilæum for kanalerne, bl.a. får de hurtigste kunder lagkage, så de kan feste med. Men hvad med fremtiden?

- Jo i Tyskland har man forsøgt at fase BR-serien ud til fordel for en anden. Den gik ud af katalogerne, men i Danmark holdt vi stædigt fast. Og nu er den så genindført i Tyskland, fordi markedet også dér ville have den.

Så årets jubilar ser ud til at have mange år endnu på det danske marked. Eneste lille sky i horisonten er, at folk har svært ved navneskiftet fra Tehalit kanal til Hager kanal.

- Det smutter også for mig engang i mellem, griner Erling Bech, der har arbejdet i Wexøe i over 30 år, og en god del af tiden med den populære jubilar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094