23948sdkhjf

Optimismen aftager blandt handelsvirksomhederne

Knap hver anden forventer vækst i 4. kvartal, mens hver tredje handelsvirksomhed forventer fyringer i årets sidste fjerdedel.
De danske handelsvirksomheder ser knapt så lyst på fremtiden, som de tidligere har gjort det.

Det viser DI Handels seneste handelsbarometer.

45 pct. af handelsvirksomheder forventer en stigning i både indtjening og omsætning på mindst 2 pct. i 4. kvartal 2011. Den andel var sidste år ved samme tid oppe på 60 procent.

- Handelsvirksomhederne ser desværre knap så positivt på fremtiden, og det viser sig meget tydeligt i deres forventninger til omsætningen i 4. kvartal, siger branchedirektør Lars William Wesch, DI Handel.

Værst for ufaglærte
Han kan konstatere, at cirka hver tredje handelsvirksomhed forventer at have færre ansatte i Danmark i 4. kvartal i forhold til samme kvartal sidste år, og at en femtedel ligefrem forventer at afskedige medarbejdere.

- Vi kan se, at det primært er ufaglærte og administrativt personale, handelsvirksomhederne forventer at afskedige. Blandt de virksomheder, der har positive forventninger til beskæftigelsen, er det derimod primært personer med en videregående uddannelse, man forventer at ansætte, siger Lars William Wesch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141