23948sdkhjf

Udenlandske robotvirksomheder kigger mod Danmark

Stadig flere internationale robotvirksomheder overvejer at åbne udviklingsafdelinger i Danmark på grund af de gode betingelser for forskning i velfærdsteknologi.
Danmark kan tilbyde et yderst attraktivt miljø afprøvning af velfærdsteknologi, og nu er den erkendelse efterhånden også nået uden for landets grænser.

- Vi har i øjeblikket kontakt med flere internationale robotvirksomheder, der først og fremmest er store inden for industrirobotter, men som overvejer at etablere udviklingsafdeling i Danmark for at kunne udvikle robotteknologi til servicesektoren, siger Claus Risager, leder af Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, til Ingeniøren.

Det er især det tætte samspil mellem myndigheder, personale og brugere inden for sundhedssektoren, som gør Danmark tillokkende.

Erhvervseventyr eller boble?
- Vi har noget af det bedst uddannede personale i verden, når det gælder velfærdsteknologi, og så har vi et sammenhængende system mellem kommuner og regioner, der gør det nemt at komme til at afprøve forskellige teknologier, siger Claus Risager, som også fremhæver de lukrative støttemuligheder inden for finansiering og etablering.

Han er på linje med regeringen, der forudser, at velfærdsteknologi kan blive det næste store danske erhvervseventyr, men advarer samtidig mod at være for utålmodig.

- Det kommer ikke til at gå så hurtigt, som mange ønsker. Men vi vil se en løbende udvikling over de næste ti, femten tyve år. Men det skal nok komme og undervejs, vil der være brug for udvikling af produkter, der måske ikke helt lever op til, hvad vi forestiller os, men det vil være nødvendigt for at kunne komme videre, siger han.

Samme entusiasme er ikke at finde hos Berlingskes it-blogger, Dorte Toft.

- Kunne man dog bare tro på alle disse kloge herrer. Et nyt væksteventyr! Jeg har desværre svært ved det. Vi har allerede spildt mange chancer, skriver hun i et kritisk blogindlæg , hvor velfærdsteknologi kaldes for den næste danske boble.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094